Go' Morgen Danmark-vært: Bange for at blive ædt af en haj

TV-vært Mikkel Kryger var i ren og skær panik for at blive spist af en haj, da han opholdt sig på Hawaii i sine unge år

Mikkel Kryger har stadig en slags 'haj-fobi' den dag i dag. Foto: Polfoto/Mads Nissen
Mikkel Kryger har stadig en slags 'haj-fobi' den dag i dag. Foto: Polfoto/Mads Nissen

Sommerferien er snart ovre, og det, synes vi på Ekstra Bladet, giver en anledning til en såkaldt 'trip down memory-lane'. Derfor har vi hørt den 34-årige Go' Morgen Danmark-vært Mikkel Kryger, hvilken ferieoplevelse han husker tilbage på som den værste.

I sine sene teenageår efter gymnasiet tog Mikkel Kryger med tre kammerater til Hawaii, hvor de boede i tre måneder og brugte al deres på tid på at ro kajak, surfe og ligge i solen. En tid som Mikkel Kryger beskriver som 'røvfed', men som altså ikke kun var fyldt med positive oplevelser.

- Der var en helt bestemt oplevelse, hvor vi ikke bare blev decideret uvenner, men hvor jeg faktisk også var tæt på at miste livet, tror jeg.

Gustav forsøgt røvet på ferien: Det var en forfærdelig oplevelse

Komplet panik
Hen mod slutningen af ferien havde Mikkel og resten af slænget besluttet sig for at tage hen til en lagune, hvor det var 'helt fantastisk' at dykke og snorkle. Problemet var bare, at det var ret svært at komme ned til lagunen, fordi der kun var plads til tre personer i deres havkajak.

Derfor besluttede vennegruppen sig for, at to personer skulle ro i kajakken, mens de to andre skulle vandre gennem noget vildt buskads, hvilket tog tre timer.

Mikkel Kryger meldte sig hurtigt til at vandre ned til til lagunen, fordi han så tænkte, at han ville have førsteret til havkajakken på hjemturen. Men det var de andre ikke ligefrem enige i.

Derfor endte gruppen med at trække strå om, hvilke tre der skulle sidde i havkajakken og hvem, der skulle hænge fast i en snor bagpå med kroppen hængende i vandet.

- Og ja, jeg trak selvfølgelig det korteste strå, så jeg skulle hænge fast i snoren med kroppen hængende i vandet, siger han og fortsætter:

– Der var bare lige det problem, at jo længere vi kom væk fra kysten, jo mere knaldsort blev vandet. Derudover var området kendt for, at man kunne se hajer, når man kom lidt længere ud fra kysten, så da jeg hænger der i snoren – i hvad der føltes som flere timer, men som sikkert  kun har været 15-20 minutter -, begynder mit hjerte at banke derudaf, fordi jeg forestiller mig de værste ting, og jeg er bange for, at der kommer en haj og hapser mig, så der går nærmest fuldstændig panik i mig.

Hollywood-stjerne deler familie-billede: Kan du se forskel?

Råbte og skreg ad hinanden
Panikken får Mikkel Kryger til at opgive, og vennegruppen ender med at padle ind mod kysten igen, hvor Mikkel og en af de andre må kravle ind over store sten for at komme til lands, mens de to andre sejlede videre.

– Jeg var rasende, for jeg syntes jo, det var mega uretfærdigt, at vi ikke var dem, der skulle have sejlet hjem. Vi råbte og skreg ad hinanden i bilen på vej hjem, men efter lidt tid blev der bare helt stille, fordi vi simpelthen var så pigefornærmede alle sammen. Det var det værste skænderi, vi havde på den tur som ellers var en helt fantastisk ferie og dannelsesrejse, siger Mikkel Kryger, som stadig ikke er kommet sig over oplevelsen på det åbne hav:

– Det var nærmest en traumatiserende oplevelse. I dag, når jeg er ude at bade – selvom det er fredelige steder – så kan det godt gipre i mig. Jeg ved godt, det er helt tøsedrengsagtigt, og at der ikke er noget farligt omkring mig. Ingen hajer eller noget, men frygten ligger ligesom bare stadig dybt i mig, siger han og fortæller, at han ikke har været på Hawaii siden da:

– Vi har tit talt om, at det kunne være sjovt at tage tilbage og gense nogle af de steder, men jeg ved sgu ikke engang, om det ville være en god idé. Nogle gange er minder noget, som bare er rarest at have oppe i hovedet.

Se også: Australsk mand wrestler haj og taber (Video: Newsflare):

Go'Morgen Danmark-vært: Jeg fik næsten tårer i øjnene