Annonce:
Annonce:

Godt nyt for rejsende: Ny lov giver ret til kompensation under strejke

Den Europæiske Domstol har besluttet, at flyselskaber skal kompensere flypassagerer og aflysninger, som skyldes interne strejker

Nu kan man få kompensation for en forsinket/aflyst flyvning, selvom det er sket på grund af strejke. Foto: Jens Dresling
Nu kan man få kompensation for en forsinket/aflyst flyvning, selvom det er sket på grund af strejke. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Ferie

Nu bliver det muligt for passagerer at få kompensation efter aflysninger og forsinkelse som følge af ulovlige strejker.

Den Europæiske Domstol i Luxembourg har nemlig afgjort, at flyselskaber skal betale kompensation til deres flypassagerer for forsinkelser og aflysninger, selvom det skyldes et strejkende personale.

En afgørelse, som også gælder med tilbagevirkende kraft, hvilket betyder, at mange flyselskaber nu kan se frem til at modtage en lang række krav om kompensation.

Christian Nielsen, som er juridisk chef hos flykompensationsselskabet AirHelp.dk, kalder domstolens beslutning for vigtig og principiel:

Annonce:

- Indtil nu har alle former for strejke været en del af de såkaldte ekstraordinære omstændigheder, der fritager flyselskaber fra deres pligt om at betale kompensation. Den Europæiske Domstol har afgjort at selv ulovlige strejker ikke kan kaldes for ekstraordinære omstændigheder, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Så fra nu af skal flyselskaberne kompensere deres passagerer med op til 600 euro pr. person, hvis personalestrejke er grunden til at passagerens rejse bliver forstyrret. Flyselskaberne kan derfor vente en meget lang række sager, efter at afgørelsen også gælder med tilbagevirkende kraft på tidligere strejker, forældelsesloven kan være den eneste barriere.

Chokerende undersøgelse: Så mange milliarder mister flypassagerer om året i erstatning

AirHelp: Håndhæv jeres ret
Årsagen til afgørelsen kommer i kølvandet på en række ulovlige arbejdsnedlæggelser i det tyske flyselskab TUIfly i 2016, hvor flere end 100 fly blev aflyst.

Selvom TUIfly udtaler til tyske medier, at de er 'skuffede' over dommen, som de dog 'respekterer', så er afgørelsen gode nyheder hos AirHelp, der nu vil genåbne mange tusinde sager, som tidligere er blevet lukket:

- Vi informerer alle påvirkede kunder inden for de næste par dage. Dog vil vi opfordre andre passagerer, som har oplevet et strejkende personale om, at de også håndhæver deres ret til finansiel kompensation, siger Christian Nielsen.

Flyproblemer? Her er dine rettigheder

I tilfældet af et forsinket eller aflyst fly, eller i tilfælde ved nægtet boarding, så har flypassagerer ret til finansiel kompensation på op til 600 euro pr. person.

Dette gælder hvis din afgang har været fra EU, eller at flyselskabet er baseret i EU. Derudover skal grunden til din forsinkelse, aflysning eller nægtet boarding være flyselskabets skyld.

Du skal gøre krav på din kompensation inden for 3 år.

Ekstraordinære omstændigheder, som dårligt vejr, sundhedsmæssige nødlandinger kan flyselskaberne ikke få skyld for, og skal i disse situationer ikke udbetale kompensation.

Kilde: AirHelp.dk

Primera Air i strid modvind: Skylder penge til mange danske rejsende

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: