Grækenland klar til danske turister

I juli vil du kunne tage på badeferie i Grækenland, hvis det står til landets regering

Allerede i den kommende weekend åbner den græske stat for 515 badestrande, som ellers har været lukket. Arkivfoto: Jonas Olufson
Allerede i den kommende weekend åbner den græske stat for 515 badestrande, som ellers har været lukket. Arkivfoto: Jonas Olufson

Der er håb for de mange danskere, som efter to måneder i mere eller mindre selvvalgt isolation hungrer efter at tilbringe sommeren i sydens sol.

Grækenland melder sig nemlig parat til snart at modtage turister.

Ifølge flere britiske medier  agter den græske regering at lade udenlandske turister rejse ind i landet fra 1. juli. Muligvis helt uden krav om karantæne, som man har set i andre lande.

Og allerede fra på mandag kan man frit rejse ind i landet, hvis blot man kan dokumentere, at det er for at arbejde.

Grækenland er i fuld gang med at lempe på sine coronarestriktioner.

For eksempel åbner landet denne weekend for adgang til 515 badestrande, som ellers har været lukket de seneste måneder. Det skriver The Sun.

Strande med billetindgang vil dog åbne med en begrænsning på maks. 50 personer pr. 1000 kvadratmeter, ligesom myndighederne har pålagt dem et afstandskrav på fire meter.

Ryanair flyver igen: 34 ruter fra Danmark

Kun få smittede og døde
Hos Apollo Rejser, der er Danmarks næststørste rejseselskab og har Grækenland som sin mest populære destination, krydser man fingre for, at danskerne snart kan rejse til udlandet igen.

Selskabet er ikke i tvivl om, at Grækenland er velforberedte trods de mange usikkerheder, der lige nu er i verden.

- Grækenlands mange små turistøer har været meget lidt ramte af coronasituationen. Samtidig tager de det meget alvorligt, fordi turismen er uhyre vigtig for dem, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard i en pressemeddelelse.

Det anslås, at turisme udgør mere end en fjerdedel af Grækenlands økonomi. En meget stor del af indtægterne bliver hentet i sommermånederne.

Modsat mange andre EU-lande er det lykkedes Grækenland at holde smitten nede. Ifølge de seneste tal fra Johns Hopkins University fredag kl. 8 har landet kun haft 176 coronarelaterede dødsfald, mens der er konstateret 2770 smittede.

Udenrigsministeriet fraråder udlandsrejser i hele maj