Grafik: Så meget tid spilder du i kø til turistattraktioner

Hvor stor er din kø-tålmodighed? Hvis du skal til Rom, skal den være meget stor

Hvor mange timer spilder man egentlig på at stå i kø, når man er på ferie? Svaret er 'alt for mange'. (Foto: Flickr/Garry Knight)
Hvor mange timer spilder man egentlig på at stå i kø, når man er på ferie? Svaret er 'alt for mange'. (Foto: Flickr/Garry Knight)

Ferie-tid er værdsat tid. Derfor vil man også nødigt spilde den. Men ofte ender man alligevel med at gøre det, når man står i kø til alverdens attraktioner, og sneglen på jorden ved siden af én kommer hurtigere frem i verden, end man selv gør.

Hjemmesiden GetYourGuide, som samler turistattraktioner fra hele verden i kategorier og destinationer, så du kan danne dig et hurtigt overblik, har lavet en infografik, som giver et indblik i, hvor lang tid turister egentlig spilder i køerne.

Fem ekstra timer i London
Tre attraktioner, som rigtigt mange turister besøger, når de er på besøg i den britiske hovedstad, er London Eye, St Paul's Cathedral og Tower of London.

Se også: Her er de ting du godt må tage på hotellet

Ifølge infografikken står turister ved disse tre tilsammen i kø i fem timer – 2,5 timer ved London Eye, en time ved katedralen og halvanden time ved Tower of London, som huser Storbritanniens kronregalier.

Fem timer som kunne have været brugt på at slentre langs Themsen, en engelsk kop te, shopping på Oxford Street eller en picnic i Hyde Park.

Se her, hvordan du undgår kø på de danske veje i efterårsferien. (Video: Vejdirektoratet)

Rom er værst
Hvis du synes, at fem timer virker som lang tid, så hold dig fra turistattraktionerne i Rom. Vil du igennem de mest populære attraktioner i den italienske by, kommer du nemlig til at bruge 7,5 timer på at stå og glo andre turister i nakken.

Ved både Colosseum, Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel kommer du til at vente to timer, mens du ved Peterskirken kan nøjes med halvanden time i kø.

Se også: Derfor skal billeder af dit boardingpas ikke på Facebook

På den tid kunne du have nået at spise en ekstra portion italiensk is, sende et ønske af sted ved Trevi-fontænen og se solnedgang fra Den Spanske Trappe.

Se køtider for London, Paris, Rom, New York, Amsterdam og Barcelona i infografikken.

 

13 kommentarer
Vis kommentarer