Grønt lys til Red Light-kvarter i Rom

Roms borgmester har godkendt Red Light-eksperiment i forretningsområde af den historiske by

Ny lovgivning forsøger at samle prostitutionen i Rom i et område af den historiske by, nemlig i Europa-distriktet, som primært huser forretninger (Foto: FILLMOE4LIFE/Flickr)
Ny lovgivning forsøger at samle prostitutionen i Rom i et område af den historiske by, nemlig i Europa-distriktet, som primært huser forretninger (Foto: FILLMOE4LIFE/Flickr)

At se en kvinde i gang med at sælge sig selv på gaden, er ikke et atypisk syn i Rom. Prostitution er nemlig lovlig i Italien. Synet har dog længe generet Roms borgere og ført til flere indvendinger.

Derfor har byens borgmester, Ignazio Marino, nu godkendt en midlertidig lovgivning med virkning fra april. Lovgivningen har til formål at flytte den åbenlyse prostitution, der foregår spredt over store dele af den historiske by, til ét samlet område. Det skriver The Guardian.

Fifty Shades of Grey-inspireret? Her er rejsen, du skal på

Området, som i fremtiden skal samle prostitutionen, er det såkaldte Europa District (tidligere EUR district), hvis bygninger primært huser byens finansielle sektor, og kun få borgere. På den måde ønsker man, at mindske risikoen for at familier og særligt børn bliver konfronteret med sexhandlen.

I forbindelse med lovgivningen har politiet fået ordre på at give bøder på op til 3.700 kr. til prostituerede, der forsøger at finde kunder udenfor det tilladte område.

Udover at fjerne den åbenlyse sexhandel fra byens mest beboede og besøgte områder er det også de italienske myndigheders forhåbning, at et officielt red light-område kan skabe et mere sikkert miljø for prostituerede. Desuden er det planen, at lovgivningen skal stille sundhedsvæsen og psykologhjælp til rådighed for prostituerede i det fastlagte område. Det skriver Daily Mail.

Jyderne får mere sex på ferien

Hvis loven viser sig at være succesfuld, er det planen, at Rom skal have tre deciderede red light-områder i Europa-bydelen.

Flere har været fremført protester mod lovgivningen. Bl.a. den katolske kirke.

– Prostitution involverer altid menneskelig udnyttelse. Derfor er det altid en fejl at forsøge at regulere eller tolerere det, sagde Enrico Feroci fra Rom-afdelingen af den katolske kirkes hjælpeorganisation, Caritas, til The Guardian.

'Døren er ikke vigtig' – passager fængslet for at åbne flys nødudgang

Mens andre har kæmpet for den nye lovging. Det gælder bl.a. den lokale beboer Christian Lattanzi, der beskriver den nuværende situation, som et mareridt.

– EUR er allerede et red light-område, mere end 20 gader er belejrede dag og nat. Der er gader med transvestiter, gader med meget unge piger og gader med mænd – vi beboere har brug for fred.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær