Annonce:
Annonce:

Gymnasieklasse krævede erstatning af SAS: Nu er dommen faldet

Højesteret har afsagt dom i sag, hvor en gymnasieklasse havde krævet erstatning for forsinket fly

En sag mellem SAS og 24 passagerer er blevet afgjort efter næsten fire år. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto
En sag mellem SAS og 24 passagerer er blevet afgjort efter næsten fire år. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto
Annonce:
Følg Ferie

Efter mere end tre og et halvt år, har en gymnasieklasse på 22 elever og deres to lærere endelig fået afklaring på, hvorvidt de har krav på erstatning eller ej, efter at de 13. september 2013 blev forsinket, da de skulle med fly fra København til Washington.

Højesteret har nemlig netop afsagt dom, og afgjort at gymnasieeleverne ikke har ret til erstatning.

Dermed er der kommet endelig afslutning på sagen, som har trukket gevaldigt ud, efter at SAS to gange har anket dommen, efter at de ellers både tabte i byretten og i landsretten.

Det har altså vist sig at kunne betale sig for SAS, som nu har vundet i landets højeste retsinstans.

Sandra har ventet på erstatning fra SAS i tre et halvt år: Tør ikke håbe mere

Annonce:

Forsinket af dårligt vejr
Flyet mellem København og Washington blev lidt over tre timer forsinket, fordi det samme fly dagen forinden på grund af vejret var landet i Philadelphia i stedet for Washington.

Flyet blev dermed grundigt forsinket på vejen tilbage til København, blandt andet fordi SAS ikke har en såkaldt handling-aftale med lufthavnen i Philadelphia. Derudover måtte flyet lande i Oslo på vejen til København for ikke at overskride personalets arbejdstid, og først derefter flyve tilbage til København.

Her var flyet så forsinket ved afgangstid, at det ikke var muligt at indhente forsinkelsen på turen til Washington, og flyet endte derfor med at være mere end tre timer forsinket, som er grænsen for, hvornår man kan søge kompensation.

SAS har gennem hele sagen argumenteret for, at der var tale om usædvanlige omstændigheder, på grund af vejrforholdene dagen før, hvorfor de ikke skulle betale kompensation.

Annonce:

Omvendt har både byretten og landsretten afvist det, da de mener, at SAS kunne have nået at reagere og flytte passagererne over på andre afgange, da de allerede ved afgangen fra Philadelphia vidste, at de ville blive meget forsinkede.

Højesteret har dog fundet, at de usædvanlige omstændigheder, der havde betydning for flyets forsinkelse dagen forinden, også havde betydning for flyvningen 13. september.

Højesteret mener, at det var godtgjort, at forsinkelsen fra København til Washington 13. september ikke kunne være undgået, selvom alle forholdsregler var blevet truffet.

Missede flyforbindelse
Gymnasieklassen fra Gribskov Gymnasium valgte blandt andet at søge kompensation, da de på grund af forsinkelsen ikke nåede en flyafgang i Washington, der skulle tage dem videre til North Carolina, hvor nogle værtsfamilier ventede på dem. Det har Sandra Lentz, en af gymnasieeleverne, tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Gruppen besluttede derfor at søge erstatning fra SAS på grund af de konsekvenser, den store forsinkelse havde for både eleverne og den amerikanske klasse, der ventede på dem.

Annonce:

Klassen havde altså ellers to gange kunnet se frem til erstatning efter afgørelserne i byretten og landsretten, men i sidste ende må de gå tomhændede fra sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: