Haagerup mistede sine bonuspoint på én time

Lidt over en time gik der, fra Ekstra Bladet stillede spørgsmål, til Ulrik Haagerup mistede sine lukrative bonuspoint

Pendler-ordningen med at flyve frem og tilbage mellem Tirstrup Lufthavn på Djursland og Kastrup, fik Ulrik Haagerup forhandlet sig frem til, da han tiltrådte som nyhedsdirektør for DR i 2007. Regningen for flyrejserne bliver sendt til DR - og dermed licensbetalerne. Foto: Jens Dreling
Pendler-ordningen med at flyve frem og tilbage mellem Tirstrup Lufthavn på Djursland og Kastrup, fik Ulrik Haagerup forhandlet sig frem til, da han tiltrådte som nyhedsdirektør for DR i 2007. Regningen for flyrejserne bliver sendt til DR - og dermed licensbetalerne. Foto: Jens Dreling

Det har været en dyr dag på kontoret for DR's nyhedsdirektør.

Da han fløj fra Tirstrup ved Aarhus for at møde på arbejdet i DR Byen på Amager optjente han bonuspoint til sig selv - som han kunne bruge på private rejser, biludlejninger, hotelovernatninger og lignende.

Men når han flyver hjem fra jobbet for at være sammen med familien i huset i Ry i Midtjylland, skal han aflevere alle sine optjente bonuspoint til DR.

Det fastslår DR's økonomichef, Niels Ammitzbøll, på en mail til Ekstra Bladet:

- Retningslinjerne justeres på en række områder. Retningslinjerne for bonuspoint bliver sådan, at point, der optjenes af DR-ansatte på rejser i DR-regi, ikke må benyttes privat, skriver Niels Ammitzbøll, der fastslår, at 'reglerne gælder fra nu'.

DR-boss indrømmer: Får bonuspoint for licenskroner

Hurtig ændring
Dermed er der i løbet af lidt over en time blevet ændret praksis i DR.

Da Ulrik Haagerup, der nægter at lade sig interviewe i sagen, klokken 11.42 sendte en mail til Ekstra Bladet, lød svaret, at han havde råderet over de bonuspoint, som han optjente på sin pendleraftale, hvor han kan flyve ubegrænset frem og tilbage mellem sit hjem i Ry i Østjylland og DR-byen på Amager.

- Jeg har haft et privat bonuskort siden 1993, 14 år før jeg kom til DR. Her er der samlet point i forbindelse med private ferier, biludlejning, hotel og rejser foretaget for mine tidligere arbejdsgivere, da jeg selv var selvstændig, samt for rejser i DR-regi. Det er alt sammen foregået inden for gældende retningslinjer de steder, jeg har været tilknyttet. Kortet er privat og den konkrete anvendelse af de forskellige optjente point anser jeg også for at være et privat anliggende. DR ændrer nu retningslinjerne og jeg kommer også til fremover at agere fuldstændig i overensstemmelse med disse. DR afsøger nu mulighederne for at bringe bonuspoint i anvendelse i DR-regi, og jeg stiller gerne mine point til rådighed for det. Jeg henviser i øvrigt til samlet beskrivelse af DRs retningslinjer for rejser på dr.dk, skrev Ulrik Haagerup i en mail klokken 11.42.

Men der skulle kun gå 87 minutter, før DR havde afsøgt mulighederne for at bruge bonuspointene i DR-regi. For allerede klokken 13.09 sender økonomichef Niels Ammitzbøll sin mail til Ekstra Bladet med den ændrede praksis.

Bonusrejser er skattepligtige
Alle rejser foretaget med bonuspoint er skattepligtige. Skat skriver om personalegoder:

Har din medarbejder udnyttet bonuspoint optjent i forbindelse med rejser, der er betalt af dig, skal din medarbejder oplyse det beløb, han skulle have betalt til for eksempel flyselskabet, rejsebureauet eller hotellet, hvis han ikke havde brugt bonuspointene.

- Er der blevet betalt skat af dine bonuspoint?

- Jeg betaler den skat, jeg skal, men det er også et privat forhold, skriver Ulrik Haagerup på en mail via DR's pressetjeneste.

Diamant-medlem
Selv om nyhedsdirektøren nu mister sine point, og dermed ikke fremover kan rejse dem op, så er der stadig en masse personlige goder forbundet med at tage den hyppige tur mellem de to landsdele.

Fordi Ulrik Haagerup har et SAS-årskort til en pris af små 150.000 kroner til ruten over Kattegat, så er han nemlig garanteret det mest fornemme medlemsniveau, Diamant.

Og Diamant-niveauet udløser en lang række fordele. Blandt andet har DR-bossen ret til fast track (hurtig vej uden om køen ved security, red.), ophold i SAS-loungen, to stykker ekstra indtjekket bagage, 30 procent rabat på bonusrejser, prioriteret bagagehåndtering og boarding, forhåndsvalgt sæde samt mulighed for at forære et guldkort til en anden person, hvis han ønsker at gøre brug af det.