Annonce:
Annonce:

Hårdtslående historie i Washington

Den amerikanske hovedstad er fuld af magtsymboler, monumenter og museer, men byder også på hjørner med mondæn landsbystemning og eksotisk storbypuls 

Man kommer ikke tæt på præsidentens bolig, men man kan sagtens få øje på det Hvide Hus gennem gitteret. Foto: Morten Herlev
Man kommer ikke tæt på præsidentens bolig, men man kan sagtens få øje på det Hvide Hus gennem gitteret. Foto: Morten Herlev
Annonce:
Følg Ferie

If you can read this, thank a teacher. If you can read this in English, thank a veteran.

Sådan står der skrevet på t-shirt-ryggen af en mand med rød kasket, der i følgeskab med en gruppe ligesindede i enslydende t-shirts ser nærmere på et af Washingtons mindesteder for faldne soldater.

Gruppen af gråhårede og skaldede mænd og enkelte medfølgende hustruer tager billeder og taler stille sammen foran den langstrakte, sorte mur, hvor navnene på faldne i Vietnam følger hinanden i ensformige og nærmest endeløse rækker. 

Washingtons centrale grønne kile, The National Mall, er fuld af dystre mindesteder og krigsmonumenter. Her føler man verdenshistorien både stærkt og forstemmende. Den aflange park huser nogle af USA's mest berømte bygninger og symboler, og er det helt naturlige sted at begynde sightseeingen i den magtfulde hovedstad. 

'If you can read this in English, thank a veteran'. Foto: Morten Herlev
'If you can read this in English, thank a veteran'. Foto: Morten Herlev
 

Annonce:

Skal du opleve dette? Rejs verden rundt i asteroide-skyskraber

Filmminder og drømmetale
De mest berømte seværdigheder i og omkring parken tæller blandt andre Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, Washington Monument, Franklin D. Roosevelt Memorial, Vietnam Veterans Memorial, Korean War Veterans Memorial og Reflecting Pool.

Sidstnævnte kan mange genkende fra filmklassikeren Forrest Gump med Tom Hanks i hovedrollen, hvor den elskelige hovedperson genforenes med sin barndomskærlighed Jenny i det aflange bassin.  

Den symbolfyldte park har naturligvis også været scene for mange store taler og demonstrationer gennem tiderne. En af de mest berømte taler holdt Martin Luther King på trappen foran det enorme Lincoln Memorial i 1963, hvor han krævede lige rettigheder for hvide og sorte i sin legendariske I Have a Dream-tale. 

Annonce:

I den modsatte ende af den flere kilometer lange mindepark ligger magtens centrum - eller i hvert fald et af dem. Den velkendte Capitol-bygning med den enorme kuppel rummer både Repræsentanternes Hus og Senatet, der tilsammen udgør USA's lovgivende forsamling.

Det andet magtcentrum ligger lige nord for parken: Det Hvide Hus, hvor det selvfølgelig er obligatorisk at kaste et blik ind gennem jerngitteret. Man skal være heldig for at få øje på Obama og familien, men kan lige akkurat ane snigskytterne, der holder til på taget hos verdens mægtigste mand.

The National Mall er et aflangt grønt område omkranset af vigtige bygninger, museer og mindemærker. Foto: Morten Herlev
The National Mall er et aflangt grønt område omkranset af vigtige bygninger, museer og mindemærker. Foto: Morten Herlev
 

Danskernes græske favorit-ø: Fem fede ferie-strande

Foruden alle mindesmærkerne byder The National Mall også på en perlerække af museer, hvoraf mange oven i købet er gratis.

En af de gratis fornøjelser er National Air and Space Museum, der er et must for alle med en snert af interesse for rumfart. Her kan man opleve en imponerende samling af rumbiler, rumdragter og raketter og blive klogere på rumkapløbet under den kolde krig.

Annonce:

I den mere alvorlige ende er det også interessant - og gratis - at besøge Holocaust Memorial Museum, der primært har fokus på de europæiske jøders dystre skæbne op til og under anden verdenskrig.

På opdagelse
Men Washington er mere end magtfulde bygninger, krigsmonumenter og imponerende museer. Hvis man vil opleve byens store mangfoldighed er det værd at opsøge et par af de forskellige kvarterer, der tegner et andet billede af hovedstaden.

Selvom Washington er en nyere by og blot grundlagt for lidt over 200 år siden efter uafhængighedserklæringen og den amerikanske revolution, kan man godt finde kvarterer i byen, der virker gamle.

Tyskerne vender tilbage og sender Danmark mod turismerekord

Det bedste eksempel er bydelen Georgetown med hyggelige huse fra 1800-tallet på rad og række. Her er der næsten landsbyidyl med skyggefulde træer, rolige gader og svalende kanaler, men også livlig shoppestemning på kvarterets hovedgade M Street. 

Annonce:

Butikkerne og restauranterne er generelt i den dyrere ende af skalaen, for det er ikke hvem som helst, der har råd til at bo i de charmerende rækkehuse centralt i byen. Heldigvis koster det jo ikke noget at kigge, og området er meget velegnet til en slentretur, når alle indtrykkene fra The National Mall skal have lidt tid til at bundfælde sig.

Hvis man vil have et billigere restaurantbesøg i den eksotiske ende af skalaen, skal man i stedet søge mod Adams Morgan-kvarteret, der huser mange indvandrere fra både Asien, Sydamerika og Afrika. Her er der krydderi på både madoplevelser og natteliv, og man kan nemt finde en lille, speciel restaurant og for eksempel smage peruviansk eller etiopisk for første gang.

Tilbage til D-dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: