Hallo - er det Sverige? Tilfældige svenskere venter på dit opkald

Nu kan man via et nummer ringe direkte til Sverige – Ekstra Bladet fik en tilfældig svensker i røret

Den svenske turistforening har oprettet et telefonnummer, som hele verden kan ringe på. Og gør du det, så får du fat i en helt tilfældig svensker. (Foto: Colourbox)
Den svenske turistforening har oprettet et telefonnummer, som hele verden kan ringe på. Og gør du det, så får du fat i en helt tilfældig svensker. (Foto: Colourbox)

– Du har ringet til Sverige. Du vil om et øjeblik blive stillet om til en tilfældig svensker, siger stemmen i telefonrøret.

Svenska Turistföreningen har sørget for, at hele verden kan ringe til Sverige på ét telefonnummer.

Kampagnen, der går under navnet 'The Swedish Number' – det svenske nummer – skal pirre folks nysgerrighed omkring Sverige og fejre, at Sverige for 250 år siden var det første land i verden, der afskaffede censur.

Det er i virkeligheden slet ikke så farligt at ringe og sms'e fra flyet, afslører en pilot. (Foto: Flickr/Sam Churchill) Ferie Myte aflivet: Du kan sagtens ringe fra flyet  

Og til at hjælpe sig har turistforeningen det svenske folk. Tilfældige svenskere har nemlig, via en app, meldt sig frivilligt til at tage i mod opkald fra folk fra hele verden.

Ekstra Bladet besluttede sig for at teste nummeret, og ringede til Sverige for at høre lidt om forholdet mellem Danmark og Sverige.

Dansk jävel
Ekstra Bladet fik fat i Flemming. Han er 36 år, arbejder i et it-firma, bor i Malmø og har en dansk far og en svensk mor.

Hvad er det bedste ved Sverige?

– Det må være naturen og allemandsretten. Man kan bruge al naturen. Der er ingen private strande eller andre afspærrede steder.

Hvorfor er der den der rivalisering mellem danskere og svenskere?

– Jeg tror, at det mest er for sjov. Jeg bliver kaldt dansk jävel, og det er mest bare skideskægt.

Hvert år lander og letter 882.000 fly i verdens travleste lufthavn. Det må være hårdt at sidde i kontroltårnet. (Foto: Colourbox) Ferie 100 mio. passagerer: Her er verdens travleste lufthavn  

Du må jo så have været i Danmark en del gange?

– Vi var der om sommeren. Vi var meget i Helsingør, og vi havde et sommerhus i Jægerspris.

Du bor i Malmö, men er vokset op i Helsingborg. Hvem holder du med i fodbold?

– Jeg ser ikke rigtig fodbold.

Hvad med landskampe?

– Ja, dem ser jeg, og det er ikke Sverige, jeg holder med.

Hvem har du talt med?

– Jeg har talt med masser af folk. Jeg og min kæreste meldte os til lørdag morgen, og vi har nok være logget på i sammenlagt 3-4 timer, men jeg har nok været gennem 30 samtaler. 50 procent af opkaldene er fra USA, men jeg har også fået opkald fra Marokko. Jeg talte med en fra Tanzania, der ville høre, om der var en god ingeniørskole i Sverige. Jeg har talt med canadiere om svenske juletraditioner. Jeg har talt med folk fra Mexico, Bangladesh, Tyrkiet, Saudi-Arabien, Tyskland og Spanien, men du er min første dansker.

Er det sjovt?

– Det er skidesjovt. Der er mange flere seriøse samtaler, end jeg havde regnet med.

Hvorfor meldte du dig til 'det svenske nummer'?

– Jeg så det i fredags og tænkte, at det kunne være sjovt. Jeg var i fransk radio i går. Der er også mange, som ringer bare for at tjekke, om det nu kan passe, at man bare kan ringe til Sverige.

Indtil videre har 41.867 mennesker ringet til Sverige og talt i sammenlagt 104 dage og 23 timer.

En tysk professor blev anholdt i lufthavnen i Rom for at smugle et menneskekranie i sin kuffert. (Foto: Flickr/Volitare88) Ferie Mand anholdt med menneskekranie i kufferten  

26 kommentarer
Vis kommentarer