Annonce:
Annonce:

Har du husket dette inden ferien? Ellers kan det blive dyrt

Hver anden dansker tjekker ikke sin rejseforsikring inden sommerferien, selvom det kan koste kassen, hvis uheldet er ude, og man ikke er dækket

Hvis uheldet er ude på ferien, kan det blive dyrt, hvis rejseforsikringen ikke dækker. Foto: Martin Siepmann
Hvis uheldet er ude på ferien, kan det blive dyrt, hvis rejseforsikringen ikke dækker. Foto: Martin Siepmann
Annonce:
Følg Ferie

Knap hver tredje dansker har oplevet et uheld på en udlandsrejse inden for de sidste 10 år, men alligevel er det kun halvdelen af danskerne, der husker at tjekke, om det har en rejseforsikring.

Det viser en undersøgelse foretaget af forsikringsselskabet Alka.

- Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man f.eks. bliver indlagt, for mange hospitaler i udlandet er private, og det dækkes ikke af de blå sygesikringskort, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka og fortsætter:

- Hjemrejsetransport i forbindelse med sygdom er også en kostbar affære, og uden rejseforsikring risikerer man nemt at hænge på en kæmpe regning, siger Lise Agerley.

Med sommerferiesæsonen for døren, hvor hundredtusindvis af danskere snart sætter kursen mod sydens sol og hvide sandstrande, er det ifølge Lise Agerley yderst vigtigt, at rejsende tjekker deres forsikring, inden de pakker kufferten og suser afsted.

Annonce:

- Når du har styr på din rejseforsikring, behøver du ikke være nervøs for, hvad der sker, hvis du bliver alvorlig syg eller mister din kuffert, siger kommunikationsdirektøren og henviser til, at undersøgelsen viser, at selvom blot hver anden dansker tjekker sin rejseforsikring inden afrejse, så er det hele 83 procent af danskere, der føler sig mere trygge, hvis de ved, om de er dækket eller ej, hvis uheldet er ude.

Sådan dækker forsikringen hvis du bruger Airbnb

Syg, mistet bagage eller bestjålet
Alkas undersøgelse er baseret på 1000 online interviews med et repræsentativt udsnit af danskerne gennem analysebureauet Userneeds, og den viser, at de mest almindelige uheld, som danskere oplever på ferier, er, at kufferten bliver væk (13 procent), at man bliver syg (10 procent) eller at man får stjålet sine personlige ejendele (5 procent).

I 76 procent af tilfældene oplevede de uheldige danskere, at de kunne få hjælp af deres forsikringsselskab, så det er måske ikke helt dumt at få styr på forsikringspapirerne, inden man rejser afsted på sommerferie.

- Man bør få afklaret dækningsgraden med sit forsikringsselskab i forhold til, hvor man skal rejse hen og hvilken type rejse, man skal på, fordi det kan variere fra rejse til rejse, lyder råder fra Alka Forsikring.

Annonce:

Top 10 over mest almindelige uheld på ferien

Forsvundet kuffert: 12,9%

Sygdom, der i omfattende grad forringede rejseoplevelsen: 10,0%

Personlige ejendele er blevet stjålet: 4,5%

Indlæggelse på hospitalet: 4,4%

Skade på bilen: 4,3%

Bilen er gået i stykker: 3,7%

Personlige ejendele er blevet beskadiget: 3,5%

Personlige ejendele er blevet væk: 2,4%

Har været skyld i et uheld, f.eks. i trafikken: 1,2%

Kommet til at forårsage skade på andres ejendele eller ødelægge noget, der skulle erstattes: 0,8%

Kilde: Alka

Seks gode råd til rejseforsikringen før ferien

Sørg for, at din rejseforsikring gælder i det land, du rejser til.

Hvis du gerne vil ud og prøve jetski, parasailing eller andre lignende aktiviteter, så undersøg om dit forsikringsselskab dækker dig, hvis du kommer til skade under disse aktiviteter. Nogle selskaber dækker nemlig ikke, hvis der sker noget under såkaldte 'farlige aktiviteter'.

Vær sikker på, at hjemtransport er inkluderet i din rejseforsikring.

Lige meget om du rejser inden- eller udenfor EU/EØS-landene, skal din rejseforsikring inkludere sygebehandling, så du kan få dækket dine udgifter til behandling hos en læge eller ophold på et hospital.

De fleste rejseforsikringer gælder op til to måneders privat ferie. Er dit ophold længere, skal du forsikres anderledes. Det gælder også, hvis du kombinerer din private ferie med en erhvervsrejse.

Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du har en kronisk sygdom, er blevet skadet eller har været syg umiddelbart før afrejse. Det er kun dit forsikringsselskab, der kan vurdere, om din forsikring dækker evt. behandling i udlandet, hvis der skulle opstå komplikationer.

Kilde: Alka

På disse rejsedestinationer får du mest for pengene

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: