Har du også lavet denne fejl i Londons metro?

Mange turister opdager ikke dette, når de bevæger sig i de centrale metrostationer i London

Man skal forholde sig til mange nye ting, når man er fremmed i en storby som London. Foto: Colourbox
Man skal forholde sig til mange nye ting, når man er fremmed i en storby som London. Foto: Colourbox

Londons metrosystem, også kaldet the Tube, forbinder op mod fem millioner passagerer hver dag. Heriblandt mange turister.

Metroen er hurtig, let at navigere i og har 270 stationer fordelt på 11 linjer. Men det viser sig alligevel, at hovedsageligt turister kommer til at bruge metroen unødvendigt - en unødvendighed som tilsammen koster turisterne næsten en million kroner om året.

Selvom Indien er et af de billigste lande at køre taxa i, så har mange taxachauffører stadig den ekstra service, at man kan få sin ged med. Foto:  Dibyangshu SARKAR / AFP Ferie Træt af dyre taxaer? Her skal du overveje bussen

Ifølge The Telegraph, som har fået aktindsigt i passagertallene hos metroselskabet London Underground, rejser 531 mennesker i gennemsnit mellem Covent Garden og Leicester Square i en typisk uge, mens 331 tager rejsen den anden vej.

Rejsen mellem de to stationer tager kun 45 sekunder, da de to stationer kun ligger omkring 275 meter fra hinanden. Da en rejse mellem destinationerne koster 2,40 pund (20,77 kroner) for en enkeltbillet, er det et ret dyrt alternativ i forhold til at gå mellem de to stationer.

Havnefronten i Falmouth. Her er pubber, fish’n’chips og de kendte Cornish pastys – en slags pirogger. Foto: Visit Cornwall Udland Besøg den falske riviera

Næsten 45.000 passagerer rejser hvert år på den korte strækning. Det svarer til billetter for en samlet årlig pris på 931.000 kroner.

Medmindre at man elsker at køre i metro og for alt i verden ikke vil gå, så er det en del hurtigere at tage rejsen til fods, hvis man medregner tiden brugt på at komme ned og op samt billetkøb.

46 kommentarer
Vis kommentarer