Har fået nok af spritstive ferieturister: Alkoholbegrænsninger på vej i spanske lufthavne

Turister, der skal rejse til Mallorca og Ibiza risikerer at få begrænset deres alkoholindtag i forsøget på at slå ned på fulde rejsende, der skaber problemer på flyene og i lufthavnene

Myndighederne på De Baleariske Øer vil blandt andet minimere udbuddet og dermed salget af alkohol i lufthavnene på blandt andet ferieøerne Ibiza og Mallorca. Foto: Colourbox
Myndighederne på De Baleariske Øer vil blandt andet minimere udbuddet og dermed salget af alkohol i lufthavnene på blandt andet ferieøerne Ibiza og Mallorca. Foto: Colourbox
Følg Ferie

De Baleariske Øer er i den grad en yndet destination, når det kommer til danskernes valg af feriedestination, men når vi fremover rejser til øgruppen i det vestlige Middelhav, så kan det meget vel være, at vi ikke må tage lige så mange slurker alkohol som før på vejen dertil.

Der er nemlig højst sandsynligt alkoholbegrænsninger på vej i lufthavnene på De Baleariske Øer, som består af Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera, Cabrera og Conillera.

Det skriver Daily Mail.

De lokale myndigheder planlægger angiveligt at afholde et topmøde i Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca, når sommeren er ovre, hvor blandt andet den uafhængige sundhedsorganisation Eurocare vil blive inviteret og spurgt til råds i forbindelse med planerne, som er et led i forsøget på at slå ned på et stigende antal hændelser i lufthavnene forårsaget af nyankomne alkoholpåvirkede rejsende.

Derudover forventes det, at både rejseselskaber, flyselskaber og diverse lufthavnschefer vil deltage i mødet, fortæller Antoni Vicens fra myndigheden ’Centro Balears Europe’, der repræsenterer De Baleariske Øer i Europa, og som forleden mødtes med repræsentanter fra Eurocare.

- Vi bliver nødt til at være realistiske: Det er meget usandsynligt, at vi får godkendt et forbud, så hvad, vi spørger om, er, at indtaget bliver begrænset inden ankomst til destinationen, hvilket er hvor, problemerne forekommer, siger han til den lokale avis Diario de Mallorca og fortsætter:

- Fulde passagerer, der skal til De Baleariske Øer, bør ikke blive tilladt adgang til flyet, og de bør heller ikke få lov til at drikke sig fulde om bord på flyet.

Endnu et lavprisflyselskab har fået nok af stangstive rejsende

Europæisk lufthavn har bandlyst shots
Lufthavnene på de populære spanske ferieøer er dog ikke de eneste, der kæmper med spritstive rejsende.

Også lufthavnen i Skotlands største by, Glasgow, forsøger stædigt at mindske beruset adfærd blandt rejsende.

Det har de blandt andet gjort ved at forbyde shots og indføre en ’nul tolerance’-politik således, at rejsende ikke må indtage toldfri alkohol, som de har købt i lufthavnen - hverken på flyet eller inden afrejse.

Det kan du læse mere om her.

Det er dog samtidigt ikke kun lufthavne, der har problemer med berusede rejsende, som ikke kan styre deres alkoholforbrug - også flyselskaberne kæmper en hård kamp.

I juni berettede Ekstra Bladet nemlig blandt andet først om det irske lavprisflyselskab Ryanair, som har taget alternative metoder i brug for at sætte en stopper for stangstive Ibiza-rejsende, og blot et par dage efter kunne vi berette om selskabets største konkurrent, EasyJet, der efterlyser strammere regler for alkoholindtaget i lufthavnene verden over.

Læs mere om det her.

Ryanair træt af stangstive Ibiza-rejsende: Nu snupper de din toldfri alkohol

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU