Har været 12 år undervejs: Nu åbner underjordisk luksus-resort

To af 18 etager i det en milliard dyre byggeri ligger under grundvandet

Normalt findes de eksklusive værelser på hotellets øverste etager - her skal vi under jorden for at finde luksus. Video: AP/VNR

12 år, 5000 bygningsarbejdere og 951.443.500 kroner har det krævet at opføre Shanghais nyeste spektakulære bygningsværk.

Imponerende tal, men intet mindre kan siges om det unikke ferieresort, der er opført i et nedlagt stenbrud et stykke uden for millionbyen.

Ifølge designerne befinder 16 af The Intercontinental Shanghai Wonderland Hotels etager sig under jorden, mens to ligger under grundvandshøjde. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Læg dertil et enormt vandfald, en skywalk, bjergklatring og en mindre forlystelsespark.

Bag designet står Martin Jochman, der også er arkitekten bag Burj Al-Arab-skyskraberen i Dubai. Alligevel er det nye hotel med hans ord 'den vigtigste bygning, han nogensinde har designet'.

- Jeg har designet mange forskellige typer bygninger i Storbritannien, Europa, Dubai og så videre, men denne var helt anderledes og blev næsten livsarbejde, siger Jochman med henvisning til, at projektet altså har været mere end et årti undervejs.

Allerede 20. november kan de første gæster tjekke ind i et af hotellets 336 værelser. En nat koster mellem 3500 og 5700 danske kroner.