Heathrow overhalet: Ikke længere Europas travleste lufthavn

Førstepladsen er blevet overtaget af Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris

Heathrow har været hårdere ramt af coronakrisen end konkurrenterne. Foto: Vadim Ghirda
Heathrow har været hårdere ramt af coronakrisen end konkurrenterne. Foto: Vadim Ghirda

London kan ikke længere bryste sig af at have Europas travleste lufthavn.

Det skriver CNN.

Heathrow har ellers siddet på førstepladsen i en lang årrække, men nu er det Charles de Gaulle i Paris, der har flest passagerer.

Der er dog tale om en snæver føring.

Charles de Gaulle har ved udgangen af september haft 19,27 millioner passagerer, mens Heathrow er lige efter med 18,97 millioner. Derefter følger Schiphol i Amsterdam (17,6 millioner) og Frankfurt Airport (16,6 millioner).

Over halvdelen af Norwegians ugentlige afgange i Danmark vil de kommende måneder finde sted mellem København og Aalborg. Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix Ferie Norwegian dropper danske ruter

Sløve regeringsledere
Det er Heathrow selv, der har offentliggjort nyheden - muligvis for at lægge pres på den britiske regering for at forbedre lufthavnens arbejdsbetingelser.

I hvert fald langer adm. direktør John Holland-Kaye ud efter den britiske regering for at være for sløve med at indføre et effektivt testsystem for luftfartsbranchen.

- Andre europæiske ledere var hurtigere til at handle. Nu høster de fordelene, siger han.

Frygten for at blive smittet med coronavirus på en flyrejse er så udbredt, at tusindvis af danskere ikke tør flyve i den nærmeste fremtid. Arkivfoto: Jonas Olufson Ferie Stor frygt for flyrejser: Hver tredje dansker venter på vaccine

Er ikke optimistisk
Tronskiftet er et resultat af den nedgang i passagerer, der er fulgt med coronakrisen, og som man altså kan konstatere, at lufthavnen i London er sluppet dårligere fra end konkurrenterne.

Heathrow forventer at slutte året med 22,6 millioner passagerer. Det er en markant nedgang sammenlignet med året før, hvor lufthavnen betjente 81 millioner passagerer.

Ifølge Heathrow fortsætter lidelserne ind i 2021, hvor forventningerne også er skruet ned. Her regner lufthavnen med 37,1 millioner passagerer.

Porto Santo ligger 42 kilometer nordøst for Madeira. Arkivfoto: Mia Qvist Scheelsbeck Ferie Dansk selskab trodser myndighederne: Flyver til orange rejsemål

10 kommentarer
Vis kommentarer