Heftig debat! Må man tage mad med fra hotel-buffeten?

Der er bred uenighed om, hvorvidt man stjæler eller ej, hvis man tager mad fra buffeten med op på sit hotelværelse

Følg Ferie

De fleste, der har været ude at rejse, har højst sandsynligt prøvet at spise sig mætte i den lækre hotelbuffet, men alligevel efterfølgende leget med tanken om at tage en lille snack eller to med på vejen, når måltidet er overstået.

Men hvis du er én af dem, der gemmer et ekstra rundstykke i massevis af servietter, så ingen opdager det, eller blot helt lader være med at tage noget med, fordi du ikke ved, om det er okay at ’stjæle’ fra buffeten, skal du ikke føle dig alene.

For spørgsmålet om, hvad man må tage, og om man overhovedet må tage noget, er i den grad noget, der er vidt forskellige meninger om.

Det viser en tråd i debatforummet Quora, som The Sun har kigget igennem.

For eksempel mener en bruger ved navn Filipe Phillip, at man må tage hvad som helst med sig fra buffeten, da maden er inkluderet i prisen.

- Når det kommer til stykket, så har du selv betalt for det med dine egne penge, og der er ikke noget galt med at tage noget, du har betalt for, skriver han.

Passagerer afslører vanvittige beskeder fra piloter

Mængden er udslagsgivende
En anden bruger ved navn Yit Chin Chuan er dog bestemt ikke enig med Filipe og mener i stedet, at det kommer an på mængden af mad, der bliver taget med.

- Hvis du tager en lille smule til dig selv, er det normalt ikke et problem for hotellerne, men hvis du tager så meget, at maden kan gøre en anden person mæt, så er det uetisk og vil betyde, at hotellet mister penge, skriver han.

En tredje bruger ved navn Steven Brewer skriver, at han mener, at hotellerne forventer, at gæster snupper lidt frugt eller lignende med, og at de derfor ser gennem fingrene med dem.

Men han fortæller samtidig om en hændelse, han oplevede på et hotel, der viser, hvor hurtigt folk udnytter muligheden for at stjæle mad med.

- Når man ville have morgenmadsprodukter på hotellet, skulle man hente mælken på et nedkølet bord, hvor de havde sådan nogle små kartoner med mælk, men mange gæster med børn valgte at snuppe 5-10 kartoner - hvis ikke flere - og tage dem med sig, så deres børn kunne drikke gratis mælk i løbet af dagen, skriver Steven Brewer og fortsætter:

- Hotelpersonalet prøvede først at løse problemet ved at sætte et skilt om, men det ignorerede de fuldstændig. Til sidst måtte de fjerne alle mælkekartonerne og i stedet hælde al mælken op i en kande. Jeg var færdig af grin, da jeg så, at forældrene ikke kunne stjæle mere mælk.

Så mange flere penge bruger du på en all inclusive-ferie

Sådan lyder hotel-reglerne
Hvis man tager et blik på flere hotellers hjemmesider, mener de fleste da bestemt heller ikke, at det er okay, når gæster snupper mad med.

The Sun har kigget på en række hoteller i forskellige lande, hvor hotellets synspunkt på sagen er mere end tydeligt:

- Gæster må spise så meget, de vil til buffeten, men mad og drikkevarer må kun tages med, når man har fået en tydelig tilladelse af hotelpersonalet, skriver Schulz Hotel i Berlin, Tyskland.

Samme regler gør sig gældende på det australske hotel Brighton Metro Hotel i Adelaide, der dog virker mere strikse end tyskerne:

- Hvis en gæst bliver fanget i at stjæle mad eller mistænkt for at skjule mad, vil personen blive bedt om at forlade hotellet uden refundering.

I Las Vegas er det også bedst at lade være med at snuppe mad med. I hvert fald på Orleans Casino Hotel, hvor reglerne kort og kontant lyder: ’Det er forbudt at tage mad med fra buffeten’.

Hvad synes du? Deltag i afstemningen nedenunder eller kommenter i bunden af artiklen.

Derfor kan all inclusive være spild af penge

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind