Annonce:
Annonce:

Helt forkert ferie-kurs: Cykelguide sendte rejsende på 20 km lang omvej

Rejsebureau måtte kompensere to klagere for 3.500 kroner efter en række uheldige oplevelser på en cykelferie fra Wien til Budapest

En cykelguide fra Gislev Rejser sendte rejsende på en 20 kilometer lang omvej, fordi han ikke kunne finde vej. Foto: Colourbox
En cykelguide fra Gislev Rejser sendte rejsende på en 20 kilometer lang omvej, fordi han ikke kunne finde vej. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

'En cykelferie fra Wien til Budapest for to personer'.

Sådan lød ferietilbuddet på rejsebureauet 'Gislev Rejser's hjemmeside. Et tilbud som ifølge udbudsmaterialet ville være 'fyldt med smukke landskaber, spændende områder og idylliske landskaber'.

For to klagere endte det med at blive lige lovlig mange 'områder' i forhold til, hvad de havde regnet med, da de var afsted på cykelferien i juli 2016.

I hvert fald har begge klaget over, at de flere gange cyklede den forkerte vej, fordi rejsebureauets guide ikke kunne finde vej. Især den ene gang kom gruppen af rejsende ud på noget af en omvej.

- Guiden cyklede os helt ud af kurs. I solskin og varme - ingen muligheder for at købe vand – farligt, lyder det blandt andet fra den ene klager, som fortsætter:

Annonce:

- (Guiden, red.) måtte spørge om en af os havde netforbindelse, hvorefter jeg kunne fortælle ham hvor vi var. Vi var kørt helt forkert og skulle nu cykle 20 km tilbage på diget i stærk varme og mange uden ret meget vand.

Sådan lyder historien bag en af de seneste udvalgte kendelser, som Pakkerejse-ankenævnet netop har offentliggjort.

Feriehelvede: Hotelværelse var langt fra handicapvenligt

Guiden kunne heller ikke lappe dækket
Det var dog ikke kun den til tider yderst fejlagtige rute, de to klagere var utilfredse med undervejs på cykelferien.

De var også begge utilfredse med, at der ikke var musik den ene aften, hvor de var ude at spise og drikke den lokale vin på den kendte kro 'Heuriger' i Wien.

Derudover klagede de også over, at de ved ankomsten skulle vente 7 timer på at få udleveret deres cykler. Over at omgivelserne ikke var som beskrevet i rejsebureauets materiale. Og over at ruten den ene af dagene var 46 kilometer lang i stedet for de 35 kilometer, som der stod i det udleverede materiale om turen.

- Ferien ødelagt og levede mildt sagt ikke op til vore forventninger, lyder det fra den ene af klagerne.

Annonce:

Derudover var klagerne også utilfredse med, at guiden ikke kunne hjælpe en rejsende med at lappe et dæk, der punkterede undervejs.

- Et dæk sprang og han stod bare og gloede. Vidste ikke hvad man gjorde - for et reservedæk havde han ikke med - for ikke at snakke om en god pumpe, skriver klager.

Åh, nej: Randers-familie tabte 50.000 kr. i Sunny Beach-bommert

Ville have halvdelen af prisen tilbage
Efter hjemkomst erkendte rejsebureauet, at den ene af deres tre cykelguider var utilfredsende, da han var årsag til den fejlagtige rute, der betød en 20 kilometer lang omvej, samt at bureauet havde angivet et forkert kilometerantal på den ene af ruterne.

Resjebureauet mente ikke at have reklameret for musik på den såkalde 'Heuriger'-aften på kroen i Wien, og ville derfor ikke afhjælpe dette klageforhold.

Rejsebureaet tilbød derfor først en kompensation på 3.500 kroner og senere hen yderligere 1000 kroner, men det var klagerne ikke tilfredse med, da de mente, at de havde ret til at få halvdelen af rejsens pris tilbagebetalt.

Annonce:

Det var Pakkerejse-ankenævnet dog ikke enige i, og derfor måtte klagerne nøjes med få 3.500 kroner igen for rejsen, der kostede knap 19.000 kroner i alt. Derudover skal de begge selv betale klage-gebyret på 275 kroner.

- Ankenævnet finder, at rejsen har været behæftet med mangler, der berettiger klageren til et nedslag i rejsens pris. Ankenævnet finder imidlertid, at nedslaget til klageren pga. de ovenstående mangler efter en samlet vurdering ikke overstiger det kompensationsbeløb på i alt 3.500 kr., som bureauet allerede inden ankenævnsbehandlingen har udbetalt, lyder det i afgørelsen.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at komme i kontakt med klagerne, da ankenævnet har anonymiseret dem.

Ferie-klager: Romantisk stemning overdøvet af pik og patter

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: