Her bor de venligste mennesker i verden

Hvilke af verdens mange byer skal du besøge, hvis du vil opleve venlighed i særklasse? Vi giver dig top 30

Sådan ser de ud – nogle af dem, i hvert fald – dem, der bor i den venligste by i verden. (Foto: Barnacles Budget Accommodation)
Sådan ser de ud – nogle af dem, i hvert fald – dem, der bor i den venligste by i verden. (Foto: Barnacles Budget Accommodation)

Man skal efterhånden lede længe efter ham eller hende, som holder døren for den næste eller tilbyder sit sæde til en ældre dame i bussen. Venlighed synes med andre ord at være lidt af en mangelvare i danskernes travle hverdag.

Derfor må ferien godt gå et sted hen, hvor kundeservicen er noget særligt, hvor indbyggerne hjælper hinanden, og hvor de tager imod turister med åbne arme – til et sted, hvor de er godt gammeldags venlige.

Se også: Vildeste højtaler-meddelelse fra pilot: Du skal være far

Venlighed på irsk
Kunne du tænke dig at nyde din næste ferie et sted, hvor venligheden vinder over fjendtligheden, så skal du kigge mod vest. Irske byer dominerer nemlig top fem over de mest venlige byer i verden. Ikke bare snupper de førstepladsen, men også plads nummer tre og fire indtages af det grønne land.

Den irske befolkning har med deres varme væsen og festlige natur en gæstfrihed, som man ikke finder andre steder. Førstepladsen tages af byen, Galway, som vinder over både Dublin, der ligger nummer tre, og Cork, som er nummer fire.

Det er de rejsende selv, der har kåret de irske byer – og de øvrige på listen – som de venligste byer at besøge i en undersøgelse foretaget af rejsemagasinet Travel+Leisure.

Se også: Her er det billigste caribiske ferie-paradis

Ud over de venlige irske byer er også Australiens Melbourne og Sydney på top 10 – de indtager nemlig henholdsvis plads nummer syv og otte. Af andre byer kan nævnes Auckland, New Zealand og Charleston, South Carolina, USA.

Ingen danske byer har fået plads i toppen. København sniger sig ind på en 24. plads efter både Krakow, Bangkok og Cuzco i Peru. Måske vi skulle rejse en tur til Irland og tage noget af den irske venlighed med hjem til de danske byer?

Se også: Flysikkerhed: Derfor skal sædet være i oprejst position  

32 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere