Annonce:
Annonce:

Her er Danmark på listen over verdens farligste og sikreste lande

Danmark ender som sædvanligt i den gode ende af skalaen og er et af de sikreste lande i verden

Gallup har lavet en ny rapport, der viser, hvilke lande der er de sikreste og farligste i verden. Foto: Ole Lind
Gallup har lavet en ny rapport, der viser, hvilke lande der er de sikreste og farligste i verden. Foto: Ole Lind
Annonce:
Følg Ferie

Turisme kan være en yderst lukrativ forretning, men lande plaget af terror, borgerkrig eller andre livsfarlige situationer, kan nok godt se langt efter drømmen om at få turister til at fylde landets hoteller.

Hvis du selv er en af de mange danskere, der er ved at planlægge din næste rejse og er i tvivl om sikkerheden i landet, kan du dog med god samvittighed alligevel godt kaste et blik på Gallups nye rapport over verdens farligste og sikreste lande, så du ved, hvilke forholdsregler du skal tage, inden du rejser afsted på ferie.

Analyseinstituttet har udspurgt mere end 150.000 mennesker rundt omkring i verden om emner såsom, hvor sikre de føler sig, når de går alene om aftenen, deres tiltro til politiet og om de nogensinde har oplevet at blive overfaldet eller røvet.

Annonce:

Derefter har Gallup givet hvert land en score, der er baseret på svarene, og resultatet viser, at danskere endnu engang godt kan ånde lettet op og sagtent kan byde turister velkommne med åbne arme, da vi stadigvæk er et af de sikreste lande i verden.

Danmark er således at finde på 10. pladsen på listen, der bliver toppet af Singapore, Norge og Island på henholdsvis 1., 2. og 3. pladsen.

Ferieparadis indfører udgangsforbud for turister

Sydamerika og Afrika
Danskere, der planlægger en eksotisk rejse til Sydamerika, Asien eller Afrika, skal dog lige tænke sig om en ekstra gang, inden de vælger destination.

Venezuela i Sydamerika, Afghanistan i det centrale Asien og Gabon i det centrale Afrika er nemlig de tre lande, som er de allerfarligste i verden ifølge Gallups undersøgelse.

De tre lande når kun en score på henholdsvis 44, 45 og 55 på listen, hvor jo højere en score des sikrere et land. Singapore på 1. pladsen har til sammenligning en score på hele 97, og Danmark lander med sin 10. plads på en score på 88.

Annonce:

Ifølge Gallup har hver tredje person (69 procent) verden over i gennemsnit svaret, at de har tillid til deres lokale politi. Det samme gør sig gældende til spørgsmålet om, hvorvidt de føler sig sikre, når de går alene om aftenen.

I gennemsnit har hver ottende adspurgte oplevet at blive bestjålet, og fem procent oplyser, at de har været ude for et overfald eller er blevet røvet.

Hvis man tager et kig på bundskraberen, Venezuela, er tallene dog helt anderledes. Her føler kun 17 procent sig sikre, når de går alene om aftenen, og blot 24 procent har tillid til politiet.

Du kan se top ti over de sikreste og farligste lande (samt landenes score) herunder:

Verdens sikreste lande

1. Singapore - score: 97

2. Norge - 93

3. Island - 93

4. Finland - 93

5. Usbekistan - 91

6. Hongkong - 91

7. Schweiz - 90

8. Canada - 90

9. Indonesien - 89

10. Danmark - 88

Verdens farligste lande

1. Venezuela - score: 44

2. Afghanistan - 45

3. Gabon - 55

4. Liberia - 56

5. Sydafrika - 58

6. Mexico - 58

7. Den Dominikanske Republik - 60

8. Botswana - 61

9. Sierra Leone - 61

10. Bolivia - 61

14 drab på 36 timer: Folk dør på stribe i ferieparadis

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: