Her er Danmarks bedste (og dårligste) rejseforsikringsselskaber

Sidste års vinder må se sig slået på målstregen og tilbyder nu blot danskere den næstbedste rejseforsikring

Det er med at huske rejseforsikringen, når man skal på ferie. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Det er med at huske rejseforsikringen, når man skal på ferie. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Kunderne hos Europæiske ERV kan godt være helt rolige, næste gang de drager på ferie, da de kan flyve afsted velvidende om, at de er dækket af landets bedste rejseforsikring.

Det viser en ny kåring, der er baseret på kundeanmeldelser, dækning samt priserne hos Danmarks ni rejseforsikringsselskaber, som er Allianz, Bupa, Coverwise, Dansk Rejseforsikring, Europæiske ERV, Globe, Gouda, SafeAway og World Nomads.

Det er hjemmesiden rejseforsikringsguiden.dk, som for andet år i træk har analyseret danskernes rejseforsikringsselskaber og på den måde fundet frem til både vindere og bundskrabere.

Europæiske ERV tager - med markedets bedste kundeanmeldelser samt et forbedret dækningsniveau i forhold til sidste år - titlen som ’Danmarks bedste rejseforsikring 2018’ lige for næsen af sidste års vinder, Gouda, som derfor må nøjes med en andenplads.

- Vi er meget glade for, at vores målrettede indsats, hvor vi virkelig har arbejdet med at lytte efter vores kunders feedback og anvende den i produktudviklingen, giver sig udslag i denne kåring, lyder det fra Bjørn Cronquist, som er Europæiske ERV's salgschef i de nordiske lande.

Mor til to død på ferien: Forsikringen ville ikke dække hjemrejsen

Gouda dækker stadig bedst
Selvom Europæiske ERV samlet set kan kalde sig for det bedste rejseforsikringsselskab herhjemme, kan Gouda dog stadig prale af at tilbyde deres kunder den bedste dækning, mens Coverwise har de billigste priser på markedet.

- Markedet for rejseforsikringer kan være svært at gennemskue. Vores mission er at gøre det nemmere at vælge den rigtige rejseforsikring. I vores årlige kåring, bruger vi altid samme objektive kriterier til at bedømme rejseforsikringsselskaberne og -agenterne på det danske marked. Det kan give forbrugerne en rettesnor at gå ud fra, lyder det fra Claus Bermann, der er direktør for rejseforsikringsguiden.dk.

I forbindelse med kåringen er alle rejseforsikringsselskaberne på det danske marked blevet vurderet ud fra følgende tre kategorier: Bedste pris på enkeltrejseforsikringer og årsrejseforsikringer, bedste dækningsniveau ved køb af en standard enkeltrejseforsikring og årsrejseforsikring samt bedste kundeanmeldelser på Trustpilot udelukkende i 2018

I hver kategori er kåret én vinder og derefter én samlet vinder, som altså i 2018 blev Europæiske ERV.

Har du husket dette inden ferien? Ellers kan det blive dyrt

Og de dårligste er ...
De tre bundskrabere blev i år World Nomads, Bupa og Globe, mens Gouda og Coverwise altså tog henholdsvis 2. og 3. pladsen foran Dansk Rejseforsikring, Allianz og SafeAway.

Direktør Claus Bermann fortæller, at de i højere grad oplever, at de danske rejseforsikringsselskaber er begyndt at fokusere på at tilpasse deres produkter efter kundernes behov:

- Vi ser i disse år en ændring i folks rejsevaner og en tendens til rejser af mere og mere udfordrende karakter. Det kan være til fjerne egne, hvor det lokale beredskab er langt fra det, som man kender i Europa. Eller rejser med ekstreme elementer indlagt, som eksempelvis dykning, klatring i bjerge og lignende. Alt sammen noget, der stiller højere og højere krav til rejseforsikringsselskaberne og -agenterne om at tilpasse deres dækninger.

Sådan dækker forsikringen hvis du bruger Airbnb

Hvad med Codan, Tryg og IF?
Mens nogle danskere køber deres rejseforsikring gennem landets ni rejseforsikringsselskaber, er der andre, som vælger at tilkøbe det gennem deres almindelige forsikringsselskab - f.eks. selskaber som Tryg eller Codan.

Hos disse selskaber skal man dog være eksisterende kunde for at kunne købe en rejseforsikring, hvilket ikke gør sig gældende hos de deciderede rejseforsikringsselskaber, og derfor er de almindelige forsikringsselskaber ikke med i kåringen om at blive Danmarks bedste rejseforsikringsselskab.

Britisk turist død: Hospitalsregningen var for dyr

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind