Her er de klammeste steder på hotelværelset

Eksperter vurderer, hvor du skal passe ekstra godt på, når du befinder dig på hotelværelset

Følg Ferie

En nyredt seng og en aroma af rengøringsmidler er ikke altid ensbetydende med et rent rum. Især ikke når man befinder sig på et hotelværelse, som tusindvis af andre gæster tidligere har daset i.

Og med sommerferien bankende på, så er det oplagt at finde ud af, hvilke områder på hotelværelset, det er bedst at holde sig fra, hvis man har en skræk for bakterier.

Derfor har NY Post snakket med en række eksperter, som alle lægger svesken på disken og fortæller, hvor de klammeste steder er.

Se listen herunder:

Overfladerne på badeværelset
Badekarret er noget nær bedste venner med bakterier, fortæller mikrobiolog og professor Philip Tierno til det amerikanske medie, og derfor kan det være en god idé at skippe karbadet og i stedet nøjes med et brusebad.

- Husk på, at der er en hinde (i badekarret, red.), der bliver formet løbende, og som holder på bakterierne, forklarer mikrobiologen.

Men selvom du hopper under bruseren i stedet for at lægge dig behageligt til rette i karbadet, kan du ikke slippe bekymringerne helt, da det fugtige klima i brusebadet er et paradis for svamp og skimmel.

- Hvis du kan lugte skimmel, så er du i risiko for at blive udsat for svamp, siger Clifford Bassett, som er læge og direktør for Allergy & Asthma Care i New York.

Philip Tierno råder derfor rejsende til at lade det varme vand løbe i et minut og derefter hælde lidt shampoo på gulvet, inden man bevæger sig ind i brusebadet på hotelværelset.

Takt- og tone-ekspert: Det må du stjæle fra hotelværelset

Infektioner fra brusehovedet
Selvom eksperter råder til, at brusehovedet bliver udskiftet hvert år, er det ifølge de selvsamme eksperter ikke sandsynligt, at rådet bliver efterlevet - hverken derhjemme eller på hotelværelset.

Og et urent brusehoved kan betyde, at man bliver udsat for den farlige bakterie 'legionella', som lever i varmt vand og kan give infektioner i luftvejene. Derfor råder Philip Tierno til, at man lader brusehovedet skylle med varmt vand i et minut eller to, inden man stiller sig ind under vandet.

- Hvis der hænger noget løst, kan det på den måde falde ned og skylles ud, siger han til NY Post.

Diarré fra toilettet
Selvom toilettet ser rent ud, er det bestemt ikke altid tilfældet, og derfor råder Philip Tierno rejsende til at medbringe renseservietter eller engangsklude, så man kan rense toiletsædet eller vandhanen, inden man benytter dem.

- Risikoen for, at du bliver syg, er lille, men afføringsbakterier kan medføre norovirus, som medfører akut diarré og opkastning.

Kropsvæsker på fjernbetjeningen
Fjernbetjeningen er en af de ting, der bliver mest udsat for bakterier, og som samtidig ofte bliver glemt i rengøringen. Det betyder, at den lille tv-styrer på hotelværelset er proppet med bakterier fra tidligere gæster.

- Der er menneskehår, kropsvæsker, insekter, kosmetik og madrester på fjernbetjeningen, siger Philip Tierno, der råder hotelgæster til at lægge fjernbetjeningen i en gennemsigtig pose, når man benytter den.

Bakteriebombe i lufthavnen: Så klamme er check-in-skærmene

Sædrester på sengen
Sengetæppet er ifølge Philip Tierno det første, du skal fjerne, når du træder ind på hotelværelset. Selvom sengetøjet ofte bliver vasket på hotelværelset, sker det samme nemlig ikke altid for sengetæppet, som derfor kan have alt fra urinrester til sædrester på sig.

- Hvis du bare smider det hen i hjørnet med det samme, behøver du ikke at tænke mere på det, siger han og råder til, at man skriver en seddel til hotelpersonalet om ikke at lægge tæppet tilbage på sengen.

Støv i tæppet
Hvis der er et tæppe på hotelværelset, skal man være påpasselig, hvis man er allergiker, da tæppet er et paradis for støv.

Hvis man derudover befinder sig i et fugtigt miljø, er risikoen for fugt-bakterier store, og derfor råder Philip Tierno til, at man tager badetøfler eller lignende på, når man går rundt på værelset.

Nøgne numser i de bløde møbler
- Folk sidder der nøgne.

Sådan lyder det kort og kontant fra Philip Tierno, når det handler om 'bløde møbler' på hotelværelset - såsom en sofa eller en lænestol.

Ifølge Philip Tierno er der nemlig risiko for at blive ramt af gule stafylylokokker, som er en bakterie, der findes på hud og slimhinder, og som kan være årsag til alvorlige sygdomme og infektioner.

Så klamt er hotelværelset: Toilettet spreder bakterier fra afføring

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU