Her er de ting du godt må tage på hotellet

Vi er vilde med gratis-ting, men hvad er det nu lige, vi må tage med hjem fra hotellet – få overblik her

Håndklæder er typisk ikke ment som gaver fra hotellet. (Foto: Flickr/HungarianSnow)
Håndklæder er typisk ikke ment som gaver fra hotellet. (Foto: Flickr/HungarianSnow)

Kan du huske det afsnit af tv-serien Venner, hvor Ross og Chandler kommer til at betale overpris for et hotelværelse og derfor beslutter sig for at tjene pengene hjem igen ved at fylde kufferterne med gratis-ting?

Det kan vi.

Alt fra grankogler og æbler til sæber og toiletpapir ryger i deres bagage.

Se også: Denne vare køber flest i Københavns Lufthavn

På et tidspunkt går Chandler dog ifølge Ross over stregen, og han må sættes på plads – der er nemlig ting, man ikke må tage. F.eks. badehåndklæder og de ekstrabløde morgenkåber, som hoteller ret ofte forkæler én med.

Men hvor går grænsen egentlig? Hvad er det, vi godt må tage med os?

Mail Online Travel har samlet en liste, som vi har taget et kig på – her får du en opsummering med danske bud.

Tag bare toiletsagerne
Shampooen, håndsæben, bodylotionen og balsamen, som typisk er placeret i et fint lille stilleben ved håndvasken på badeværelset, må du gerne tage med hjem.

Afhængig af hvilket hotel du er booket ind på, kan du faktisk løbe ind i ret eksklusive produkter.

På Four Seasons hoteller finder du f.eks. produkter fra L’Occitane, på Bvlgari Hotels and Resorts er der selvfølgelig Bvlgari-produkter på badeværelseshylden. På The Peninsula Hotels er det produkter fra Oscar de la Renta, som plejer gæsterne, og hos OneFineStay – en eksklusiv version af privat-feriebolig-udlejning, som i øjeblikket er til stede i London, Paris, New York og Los Angeles – står der produkter fra Kiehl's klar til gæsterne, der rykker ind.

Se også: Se om du er på listen over de mest irriterende hotelgæster

En ekstra bonus er, at flaskerne ofte er under 100 ml, hvilket betyder, at du må have dem med i håndbagagen.

Billetter med i pakken
Nogle hoteller inkluderer indgangsbilletter til populære turistattraktioner i opholdet.

De er ofte en del af en pakke, men til tider er billetterne bare en helt generel bonus på hotellet – så husk at undersøge, hvad dit køb inkluderer.

På Tivoli Hotel i København kan du f.eks. vælge en pakke, som inkluderer entre til Den Blå planet, på Zzzlepp Hotel – også i København – kan du vælge en overnatningspakke, som også giver entre til Tivoli, og hos Cabinn kan du vælge en pakke, som inkluderer menu og show hos Wallmans.

Se også: Få fingre i det bedste hotelværelse når det er billigst

Har du specifikke planer om besøg, er det derfor værd at undersøge, hvad hotellet byder på – pengene, du sparer, kan du f.eks. bruge på at købe en ekstrablød morgenkåbe.

Mad og drikke
Vi forventer typisk, at der venter en ordentlig regning, hvis vi tømmer minikøleskabet på hotellet. Derfor holder de fleste sig uden at tænke videre over det helt fra det.

Men undersøg lige en ekstra gang, om det nu også er nødvendigt.

På nogle hoteller er indeholdet i minikøleskabet nemlig gratis – eller delvist gratis, så det kun er f.eks. alkohol, som koster penge. Det betyder, at du faktisk kan pakke Fanta'en eller kildevanden og tage den med på din dagsudflugt uden at blive opkrævet penge for den.

Nogle hoteller byder dig desuden velkommen med en opsats af frugt og chokolade. Det er gratis, så der kan du bare gå ombord. Forveksl dog ikke en kurv med en sådan velkomst-opsats. Indholdet i en kurv med diverse snacks er typisk ikke gratis – der ligger højst sandsynligt en prisliste sammen med de generelle oplysninger om værelset. 

Gaver til børnene
Nogle hoteller byder familiens yngste velkommen med gaver. Det gælder f.eks. på Hotel Legoland, hvor der er skjulte gaver og en skattejagt til børn, som bor i Adventure-værelset.

28 kommentarer
Vis kommentarer