Her er den billigste lufthavn at handle i

Du kan spare omkring 60 procent på den samme parfume ved at handle i den rigtige lufthavn

Prisen på de forskellige parfumer varierer i gennemsnit hele 29,5 procent, så det kan godt betale sig at lave lidt research, før du investerer i de dyre dråber.(Foto: Pexels)
Prisen på de forskellige parfumer varierer i gennemsnit hele 29,5 procent, så det kan godt betale sig at lave lidt research, før du investerer i de dyre dråber.(Foto: Pexels)

Er du på udkig efter en billig parfume, du kan forkæle konen eller veninden med, vil du finde denne nye undersøgelse meget interessant.

Selvom det generelt er billigere at købe parfume i lufthavnen i stedet for i en almindelig butik, er det bestemt ikke ligegyldigt, i hvilken lufthavn du kører dankortet igennem maskinen.

Prissammenligningssiden Dreammodels.dk har undersøgt priserne på 16 populære parfumer i taxfree-butikker i 10 forskellige lufthavne.

Det usynlige tog er bygget af gennemsigtige materialer, så det falder i et med de omkringliggende landskaber. (Foto: Kazuyo Sejima/Seibu Group) Ferie Usynligt tog er snart på skinnerne  

Men hvor er det så billigst at købe parfume? Meget overraskende er det London, der løber med den titel.

Lufthavnen i Heathrow i London fører ti af de 16 parfumer og er billigst i fire ud af ti tilfælde. Og i gennemsnit er priserne i London faktisk kun 9,3 procent højere end i en fiktiv lufthavn, der er billigst med alle de sammenlignede parfumer.

Lige efter London kommer Sydney med 11,4 procent og Delhi med 12,6 procent.

Til gengæld skal du begrave pungen dybt i lommen, hvis du står i en lufthavn i Wien, Budapest og Dubai. I gennemsnit er priserne her henholdsvis 21,8 procent, 21,8 procent og 21,7 procent højere end en lufthavn, der er billigst med alle de sammenlignede parfumer.

Drop dansk lufthavn
Overvejer du at investere i de dyre dråber allerede, når du står i Københavns lufthavn, skal du måske lige overveje det en ekstra gang.

Lufthavnen i København kan nemlig ikke tilbyde den billigste pris på nogen af undersøgelsens parfumer. Det giver Københavns lufthavn en lidt kedelig femte plads.

Seks personer endte på hospitalet, efter voldsom turbulens på et Thai Airways-fly. (Foto: Flickr/Quinn Mattingly) Ferie Blodige flysæder efter voldsom turbulens  

Især skal du holde dig fra Dolce & Gabbana Dolce Eau de Parfum 50 ml. I København koster parfumen 584 kroner. Det er 165 kroner dyrere, end hvis du køber den samme parfume i Sydney.

Kun i forhold til DKNY Be Desired Eau de Parfum 50 ml kan det betale sig at lægge de 396 kroner, som lufthavnen forlanger. Prisen er nemlig kun 20 kroner højere end i den lufthavn, hvor parfumen er billigst. Det er overraskende nok i Dubai, hvor du kommer af med 376 kroner.

Største og mindste besparelse
Den største prisforskel – fra den billigste til den dyreste parfume – finder du mellem Berlin og Dubai, hvor der er hele 58,5 procent at spare på CK One Eau de Toilette Spray 100 ml. I Berlin kan du nemlig nøjes med at slippe 222 kroner, mens du i Dubai skal betale 352 kroner.

Den mindste prisforskel – også fra den billigste til den dyreste parfume – er 9,3 procent på Versace Bright Crystal Eau de Toilette 50 ml, som i New York koster 414 kroner mod 453 kroner i Wien.

Derfor er priserne forskellige
Skat, medarbejderløn og ustabile valutakurser er nogle af årsagerne til prisforskellene. Selvom en butik er taxfree, slipper de nemlig ikke uden om skattefar. Og det er næppe breaking news, at medarbejderne i Københavns lufthavn tjener mere end medarbejdere i Delhis lufthavn.

Derudover udnytter nogle taxfree butikker, at mange af dem har monopol i lufthavnene, og på den måde kan de presse priserne på de enkelte varer i vejret.

Den nye bygning bliver højere end verdens højeste bygning, Burj Khalifa, på 828 meter. (Foto: Emaar Properties). Ferie Se videoen: Denne bygning bliver verdens højeste  

19 kommentarer
Vis kommentarer