Her er det eneste vi ikke tager på ferie uden

Hvad er vigtigst at have med, når turen går sydpå ned til varme og sol? Ny undersøgelse viser, at det hverken er tandbørste eller deodorant , som uanset hvad står på pakkelisten

Hvis du skulle vælge én ting at have med på ferien, hvad skulle det så være? For mange er svaret meget let: Deres smartphone. (Foto: El Turista/Flickr)
Hvis du skulle vælge én ting at have med på ferien, hvad skulle det så være? For mange er svaret meget let: Deres smartphone. (Foto: El Turista/Flickr)
Følg Ferie

Hvad sker der på Facebook? Og hvilke Snapchats har jeg fået? Selv på ferierne kan og vil vi ikke lade vores elskede smartphones være.

Selv om vi brokker os over, at vores konstante online tilstedeværelse er en stressfaktor, kan vi alligevel ikke lade det være – heller ikke i de uger, som burde være årets mest afslappede. Ferieugerne.

En undersøgelse fra Expedia viser, at hele 60 procent af 9642 rejsende fra 19 forskellige lande ikke vil tage på ferie uden at have deres smartphone med.

Par fanget af kannibaler: Bundet og tævet

Den kære iPhone, Samsung eller hvad den nu hedder, ligger dermed nummer et på listen over ting, som vi bare ikke kan undvære på ferien. Og den er dermed – ifølge undersøgelsen – principielt vigtigere end ting som tandbørsten og deodorant.

Bruger mobilen mere på ferie
Omkring 60 procent af de smartphone-elskende feriegæster siger, at de næsten altid er online og tilgængelige på ferien, mens 35 procent af dem siger, at de faktisk bruger mobilen endnu mere på ferien end derhjemme.

Undersøgelsen viser, at det særligt er i Asien, at mobiltelefonen er en uundværlig følgesvend på ferien.

Lad din campingvogn tjene penge for dig

I Kina svarede hele 94 procent af de tilspurgte således, at deres smartphone var den vigtigste ting at have med på ferien. I Taiwan og Thailand er tallene henholdsvis 94 procent og 91 procent.

Det er dog ikke alle, som er så afhængige af mobilen på ferien. Særligt personer fra Norge, Tyskland og Sverige – som er de nationer, der deltog i undersøgelsen, som må være mest sammenlignelige med Danmark – er gode til at koble sig selv (og mobilen) fra, når de rejser.

Passager tog levende støtte-kalkun med på fly

Undersøgelsen viste desuden, at mange er irriterede over andres – på en ene eller anden måde – højlydte brug af deres smartphone under ferien.

I den henseende ser man også flere hoteller dukker frem, som markedsfører sig selv på begrebet Digital Detox, og er hoteller som ganske enkelt ikke har internet.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.