Her er mobiltrafikken nærmest eksploderet over sommeren

Coronakrisen har fået mange danskere til at udskifte sydens sol med lokale udflugtsmål. I Rødvig har det fået datatrafikken til at stige med 800 procent

Den største stigning i datatrafikken hos Telenor er sket ved Rødvig nær turistattraktionen Stevns Klint på Sjælland. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Den største stigning i datatrafikken hos Telenor er sket ved Rødvig nær turistattraktionen Stevns Klint på Sjælland. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

Udtrykket ’staycation’ blev optaget i den danske ordbog sidste år, og timingen kunne ikke have været meget bedre.

På grund af coronakrisen har danskerne i høj grad holdt ferie inden for egne landegrænser, og det kan spores i datatrafikken.

Nye tal fra Telenors landsdækkende mobilnet viser en ottedobling af datatrafikken i og omkring Rødvig nær turistattraktionen Stevns Klint på Sjælland, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. Dermed er det sommerens store højdespringer.

Nummer to på listen er Agersø. Her er datatrafikken steget med 385 procent.

Derefter kommer Asserbo med 350 procent og Harboøre, der har oplevet en tredobling, oplyser Telenor i en pressemeddelelse.

Se også: Danmark mangler sommerhuse: 'Vi har et meget, meget stort behov'

Pres på sommerhusområder
Tallene fra Telenor, der har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark, viser også, at den samlede datatrafik i sommerhusområderne er steget med 80 procent i forhold til året før.

- Tallene fra vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har valgt at holde ferien i Danmark i år, siger Jesper Mølbak, netværksekspert i Telenor.

- Derudover ser vi, at nogle steder overrasker mere end andre, idet datatrafikken i udvalgte byer nærmest er eksploderet sammenlignet med sommerferien sidste år.

Tallene fra Telenor er baseret på mobiltrafikken for uge 28 og 29.

Se også: Forsikringsselskab advarer: Farligt at oplade elbilen i sommerhuset

12 kommentarer
Vis kommentarer