Annonce:
Annonce:

Her er nordmændene modigere end danskerne

Selvom flere danskere pakker vandrestøvler i bagagen og vælger en aktiv ferie i bjerge eller bakker – bliver danskerne alligevel sat på plads af særligt en nation, når det for alvor går opad

Det er især populært at kombinere vandring og badeferie. Her er det en gruppe vandrere i Samaria-kløften på Kreta. (Foto: storem/Flickr)
Det er især populært at kombinere vandring og badeferie. Her er det en gruppe vandrere i Samaria-kløften på Kreta. (Foto: storem/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

Ikke alle folkefærd er skabt ens. Det er tydeligt hos Star Tours Tema Rejser, der tilbyder vandreferier rundt omkring i verden. Rejsebureauet Star Tour udbyder vandreferier i tre forskellige sværhedsgrader, og tal fra rejsebureauet viser, at mens 53 procent af nordmændene tager på vandreferie i den sværeste kategori, er tallet kun 24 procent for danskerne.

Se billederne: Fotografs rejsekammerat er dinosaurus

- Mens nordmændene oftest vælger de mest udfordrende ruter i kategori tre, tager danskerne hellere de letteste i kategori et. Nordmændene er bare i langt bedre form, når det kommer til at gå i bjerge, fortæller Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour, i en pressemeddelelse.

Danskerne kommer efter det

Annonce:

Men nordmændene kan måske snart se frem til at blive trådt i hælene af en række velvandrende danskere. Ifølge en analyse af den danske rejsebranche foretaget af Star Tour vil 6.000 danskere i år tage på en vandreferie i udlandet.

Det er en stigning på 20 procent i forhold til for to år siden, og i 2016 myldrer det med muligheder for at tage på ferie med det ene ben foran det andet.

- Jo mere travl og forjaget vores hverdag bliver, jo mere fristende bliver det at tage på en vandreferie i naturen. Den friske luft og motion er den bedst tænkelige kur, og det tiltrækker flere og flere danskere, siger Nikolai Johnsen.

Bjerge og strand

Som et resultat af den stigende efterspørgsel har Star Tours Tema Rejser udviklet hele 11 nye vandreferier. Her går turene til så forskellige steder som Sicilien, Nordirland, Østrig eller græske Zakynthos.

Top 10: Verdens mærkeligste transportmidler

Annonce:

Med til også at drive populariteten i vandreferier er muligheden for at kombinere en uges vandreferie med en uges sol og strand. Det kan nemlig lade sig gøre på en række af de i forvejen populære sommerdestinationer som Mallorca og Kreta, hvor strandene ikke ligger langt fra bjergtinderne.

Mange rejsende giver sig selv den gulerod, at hvis de kan gennemføre en uges strabadser med vandresko på, så har de fortjent en uge på langs ved stranden, forklarer Nikolai Johnsen.

Flyvetur fra helvede: Fire timers rute blev til 30 timers mareridt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: