Her er passene, der slår det danske

Her er passene, der giver større frihed end det danske

Dette syn kan folket med verdens stærkeste pas nyde i hjemlandet (Foto: Miguel Virkkunen Carvalho/Flickr)
Dette syn kan folket med verdens stærkeste pas nyde i hjemlandet (Foto: Miguel Virkkunen Carvalho/Flickr)

I Danmark tager mange af os vores pas, og den rejsefrihed det giver, for givet. Men sådan er det langt fra alle steder. I flere af verdens lande er passet nemlig langt mere begrænset, end hvad der gælder for det danske.

En undersøgelse foretaget af den globalt førende virksomhed inden for bopæls- og statsborgerskabsplanlægning, Henley & Partners, viser hvilke visum-restriktionerne, der gør sig gældende for de forskellige landes pas.

Placeringen på listen er afgjort af, fra hvor mange andre lande et pas fra det pågældende land giver adgang til, uden at det kræves, at man søger visum.

I alt 219 lande eller territorier udgør destinationer i undersøgelsen, og et lands pas får et point pr. destination, som det giver adgang til. Da passets hjemland ikke giver point til passet, er det maksimale mulige pointtal, som et pas kan opnå, 218.

Andre nordiske lande slår os
Helt i top befinder det finske, det tyske, det svenske, det amerikanske og det engelske pas sig. Pas herfra giver adgang til 174 destinationer, mens det danske kun giver adgang til 173 lande*. Vores pas er altså svagere end to af vores nordiske kammerater. Heldigvis kan vi trøste os ved, at vores pas er stærkere end det norske. Nordmændenes pas bliver nemlig slået af 16 andre landes pas og ender dermed på en fjerdeplads, som de deler med Østrig og Irland.

Bundskraber
Man kunne hurtigt forfalde til at tro, at pas fra Syrien, Nordkorea eller Cuba ville indtage bundskraberpladsen, når det handler om restriktioner i rejsefriheden, men faktisk indtager disse lande 'kun' henholdsvis 89., 86. og 69. pladsen af 94 mulige.

Helt i bund finder man i stedet Afganistan. Et afghansk pas giver således adgang til visumfri indrejse i 28 af undersøgelsens 219 mulige destinationer.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere