Her er SAS' fem nye internationale ruter ud af Aarhus

Østjyderne får nye, direkte forbindelser til fem europæiske destinationer

SAS og Aarhus Lufthavn præsenterer fem nye flyruter til og fra Aarhus og udvider antallet af afgange på to eksisterende ruter. Foto: Aarhus Airport
SAS og Aarhus Lufthavn præsenterer fem nye flyruter til og fra Aarhus og udvider antallet af afgange på to eksisterende ruter. Foto: Aarhus Airport

Flere ruter, flere afgange og mange flere passagerer. Sådan ser fremtiden ud for Aarhus Lufthavn, efter at lufthavnen sammen med SAS i dag offentliggjorde planerne for et nyt strategisk samarbejde mellem de to parter.

SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Lufthavn og etablerer nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. Det fortalte koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, på et pressemøde i lufthavnen torsdag morgen.

Målet er, at investeringen inden for det første år skal give sig udslag i 300.000 nye sæder, der bliver sat til salg og omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen.   

- Dette er en stor satsning for SAS sammen med Aarhus Airport, og satsningen vil være med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus, siger Lars Sandahl Sørensen.  

Flere fly til Malaga og København
Ud over de fem nye ruter bliver ruten mellem Aarhus og Malaga en helårsrute, og så vil SAS øge flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent - fra 8 til 10 daglige afgange i hver retning med start fra 9. april 2018.  

Oslo og Stockholm var et stort ønske
British Airways' datterselskab, Sun Air, flyver allerede nu fra Aarhus til den norske og svenske hovedstad, men det har været et stort ønske fra passagererne, at også SAS betjener de ruter.

- For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København, siger lufthavnens bestyrelsesformand Torben Boldsen.

Der vil blive to daglige ruter til Oslo, en daglig til Stockholm og München - også med start fra 9. april 2018.

Til Malaga, Palma på Mallorca og Split vil der være en til to ugentlige afgange i 2018.

Fra påsken 2018 vil der til Malaga (AGP) være en weekendafgang, mens der fra 19. juni både vil være en tirsdagsafgang og en weekendafgang gældende hele sommeren.

Til Mallorca (PMI) vil der være lørdagsafgang fra 24. marts og en ekstra onsdagsafgang i perioden 4. juli til 8. august.

Til kroatiske Split (SPU) vil der være fredags- og søndagsafgang i feriesæsonen fra 24. juni til 10. august.

Monarch Airlines aflyser alle fly fra i morges og frem. Foto: SWNS Ferie - 2. okt. 2017 - kl. 09:04 Flyselskab stopper øjeblikkeligt: 110.000 passagerer strandet

Herunder kan du se de tilføjede afgange mellem Aarhus og København samt de i alt seks internationale ruter, som tidspunkterne er planlagt på nuværende tidspunkt. Der kan forekomme ændringer, skriver SAS.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen