Annonce:
Annonce:

Her er verdens mest ekstreme lufthavne

Vil du rejse fra den koldeste eller varmeste lufthavn? Eller fra lufthavnen med den korteste eller længste startbane? Så læs med her

Her letter et fly fra Juliana Airport på St. Martin. Video: Jukin
Annonce:
Følg Ferie

Rekorder er der nærmest uendeligt mange af i verden, og det gør sig også gældende, når man snakker om lufthavne, der gerne vil udmærke sig på den ene eller den anden måde.

Det betyder, at der er verdensrekorder for selv de mest underlige ting såsom at være den mest isolerede lufthavn eller være den koldeste eller gladeste lufthavn, og derfor har CNN udarbejdet en liste over en række af de mest ekstreme lufthavne i verden. Det skriver Standby.

Se listen herunder:

Verdens sydligste landingsbane
Ved Sydpolen ligger den sydligste landingsbane i verden, Jack F. Paulus Skiway, som det amerikanske flyvevåben benytter til at aflevere forsyninger til Amundsen-Scott South Pole Station, der ligger på selve Sydpolen.

Annonce:

Der er dog ingen kommercielle fly, der flyver til Antarktis, så hvis du som turist vil til den lufthavn, der er den sydligste i verden, skal du til Guardiamarina Zañartu i det sydligste Chile. Selvom det hovedsageligt er en militær landingsbane, bruges den nemlig også af det lille lokale flyselskab Aerovias DAP på en flyrute til Punta Arenas.

Bakteriebombe i lufthavnen: Så klamme er check-in-skærmene

Lufthavnen med den højeste beliggenhed
4411.

Så mange meter ligger Daocheng Yading Airport over havet. Det betyder, at lufthavnen i den kinesiske Sichuan provins kan prale med at have titlen som verdens højest beliggende lufthavn.

Lufthavnen med den laveste beliggenhed
Verdens lavest beliggende lufthavn ligger til gengæld 378 meter under jordens overflade og hedder Bar Yehuda Airfield og ligger ved Det Døde Hav i Israel.

Verdens mest isolerede lufthavn
Titlen som den mest isolerede lufthavn i verden går til Mataveri Airport på Påskeøen i Stillehavet. Den chilenske lufthavn ligger nemlig hele 2603 kilometer fra den nærmeste lufthavn, som er Totegegie Airport i Fransk Polynesien.

Nærmeste lufthavn på det chilenske fastland er over 3.759 kilometer væk.

Flyveture fra helvede: Disse passagerer hader vi mest

Annonce:

Den varmeste lufthavn
Man behøver slet ikke at hoppe en tur på stranden i sydens sol for at få varmet kroppen godt op. Man kan blot blive i lufthaven.

I juni 2017 blev der nemlig målt hele 54 graders varme i Ahvaz International Airport i det sydøstlige Iran, hvilket er den varmeste temperatur målt i nyere tid i en lufthavn hidtil.

Den koldeste lufthavn
Hvis du bevæger dig til den sibiriske by Oymyakon, skal du dog huske at pakke flyverdragten med. Her er den koldeste temperatur målt i en lufthavn nemlig målt til hele 67 minusgrader.

Den største lufthavn
Med 78.000 hektar kan King Fahd International Airport i Saudi Arabien prale med at være den lufthavn, som har verdens største areal. Og det er på trods af, at lufthavnen officielt kun benytter omtrent 3675 hektar.

Hvis man måler efter benyttet hektar vil Denver International i Colorado med sine 13.726 tage titlen som den største. Og målt efter passagerer vil Atlanta-Hartsfield i delstaten Georgia være verdens største med knap 104 millioner passagerer sidste år.

Annonce:

Den højeste lufthavn
Med et kontroltårn på 133,8 meter er Tower West ved den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur International Airport det højeste i verden.

Rødt, grønt, sort eller blåt? Det betyder farven på passet

Den korteste samt længste start- og landingsbane
Der er mere end 5000 meters forskel på den korteste og længste start- og landingsbane i verden, som måler henholdsvis 400 meter og 5500 meter.

Den korteste start- og landingsbane ligger i Juancho E. Yrausquin Airport på øen Saba i De hollandske Antiller i Caribien og den længste ligger i Qamdo Bamda Airport i Tibet.

Her letter et fly fra verdens korteste landingsbane i Juancho E. Yrausquin Airport. Video: JustPlanes.

Den gladeste lufthavn
Det er ikke altid lige nemt at holde humøret oppe, når man befinder sig i lufthavnen, da der nærmest altid er lang ventetid, men ikke desto mindre, er der lufthavne, som er rarere at opholde sig i end andre.

Annonce:

Og ifølge et finsk firma, som har lavet en brugerundersøgelselse blandt 25.000 rejsende, er Exeter Airport i Storbritannien den lufthavn, som folk bedst kan lide og altså dermed 'den gladeste'.

Sådan skal man opføre sig på flyet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: