Her er verdens mest punktlige flyselskab

Det er et europæiske flyselskab, du skal du flyve med, hvis du vil være sikker på at komme frem til tiden

To europæiske selskaber pryder Flightstats liste over de mest præcise og punktlige flyselskaber i marts måned. (Foto: Richie Diesterheft)
To europæiske selskaber pryder Flightstats liste over de mest præcise og punktlige flyselskaber i marts måned. (Foto: Richie Diesterheft)

Der er mange parametre, man kan gøre brug af for at afgøre, hvilket flyselskab, der er det bedste.

Mens prisbevidste rejsende vil mene, at billigst er bedst, vil andre pege på bedste service, korteste flyvetid, højeste sikkerhed eller noget helt femte, som værende vigtigst i valget af flyselskab.

Uanset, om man vægter pris over service eller omvendt, er der dog én ting, så godt som alle flyrejsende kan blive enige om: Punktlighed – altså flyselskabets evne til at komme frem til tiden – er afgørende.

Det cubanske bryggeri Cerveceria Bucanero er under pres. Bryggeriet kan ikke følge med efterspørgslen, og Cuba kan dermed løbe tør for øl. (Foto: Michele Testini/Flickr) Ferie Turist-boom: Cuba løber tør for øl

For hvem gider sidde med den allerbilligste flybillet i hånden, det bedste udvalg af snacks eller den største 'on board-filmpakke', hvis flyselskabet aldrig formår at få flyene frem til tiden?

Europæiske flyselskaber i top
Det er der formentlig få mennesker, der gider. Derfor kan det være en god ide at tjekke, hvor punktlige de enkelte flyselskaber egentlig er. Det amerikanske firma, Flightstats laver både månedlige og årlige statistikker over verdens 44 største flyselskaber.

Den seneste opgørelse fra marts afslører af de europæiske selskaber KLM og Finnair dominerer toppen af den liste.

Rent faktisk er KLM det selskab i marts, der klarede det med at komme frem til tiden allerbedst. Næsten 92 procent af selskabets fly ankom til tiden – eller inden for de 15 minutter, som anses som 'ankomst inden for rimelig tid'. Det skriver rejsesitet check-in.dk

Når det går vildt for sig, kan man jo komme til at bide sin modstander. Det her viser dog en anden bide-kamp end den, der foregik ombord på flyet. (Foto: Flickr/icethim.jpg) Ferie Høj gebisføring: Mand bidt af flypassager

Finnerne bedst i Europa
Hvad angår flyvninger inden for Europa klarer KLM sig også godt – men finnerne og deres selskab, Finnair, slår dem alligevel på opløbsstrækningen i den interne konkurrence mellem de 26 største selskaber i Europa.

Med henholdsvis 92,6 procent og 91,7 procent ankomster til tiden ligger de to selskaber sig tæt op ad hinanden på første- og andenpladsen.

SAS har tidligere været et af det mest rettidige i Europa, men med 84,4 procent ankomster til tiden, indkasserer selskabet en 11. plads på listen over europæiske flyvninger.

Det er dog stadig både bedre end Norwegian, der nupper en 15. plads – og feltets store taber, spanske Vueling, der kun formåede at få 64,7 procent af flyene frem i rette tid og derfor ender på en sidste plads.

Punktlig, mere punktlig ... Japan
I de årlige opgørelser kan de europæiske selskaber dog ikke helt følge med de punktlige og evigt præcise japanere.

De japanske selskaber sidder nemlig oftest på de øverste pladser, når Flightstats offentliggør resultaterne for et helt år.

Har du ingen planer om en indenrigsflyvning i Japan, skal du måske ty til de europæiske flyselskaber, der i hvert fald i årets tredje måned viser, at det ikke kun er de punktlige japanere, der kan sætte flyenes landningsstel på landningsbanen til rette tid.

7 kommentarer
Vis kommentarer