Her er verdens sikreste rejsemål - og det er ikke Danmark

Global Peace Index har lavet en liste over de sikreste destinationer i verden

Island har ellers været igennem meget med finanskrisen, men ser ud til at være kommet ovenpå igen. Her er det landets hovedstad Reykjavik. Foto: Tanya Hart/Flickr
Island har ellers været igennem meget med finanskrisen, men ser ud til at være kommet ovenpå igen. Her er det landets hovedstad Reykjavik. Foto: Tanya Hart/Flickr

Terrorfrygten er større end nogensinde, og mange danskere vælger at nyde sommeren hjemme.

Det er dog ikke det mest sikre sted at opholde sig ifølge Global Peace Index, der har lavet en liste over verdens sikreste rejsemål. Det skriver Daily Mail.

Danmark står nemlig ikke øverst på listen. Det gør derimod vores nordiske venner på Island - mens det danske land alligevel tager en sikker andenplads.

Indbyggerne mindes de dræbte ved Place de la Bourse i Bruxelles. (Foto: Jakob Jørgensen) Ferie Efter terrorangreb: Turister dropper denne europæiske by

USA taber stort
Til sammenligning ligger England på en 47'ende plads, mens USA indtager den sølle ære som nummer 103 ud af 163. Ikke bemærkelsesværdigt er det lande som Syrien, Sydsudan, Somalia, Yemen, Irak og Afghanistan, der ligger i bunden.

Listen er baseret på faktorer som ustabilitet internt i landet, atomvåben og antallet af politibetjente.

Ifølge det engelske udenrigsministerium, som laver rejsevejledninger for sine borgere, advarer man ellers mod en generel risiko for terror i Danmark.

Du kan stadig rejse langt væk
Island er vant til at lande i toppen af denne fredelige liste, og Danmark, som tidligere er kåret som verdens lykkeligste land, rammer andenpladsen på grund af sit - ifølge Global Peace Index - netop glade samfund og vores isolerede placering.

Østrig stjæler tredjepladsen med sin lave våbenimport og fredelige demokrati, mens New Zealand på fjerdepladsen i den anden ende af verden sjældent er involveret i internationale konflikter.

Portugal på femtepladsen har en lav voldsrate og generelt mange sikkerhedsansatte.

Resten af top ti kan du se herunder.

1 af 2 Island er især kendt for sin vilde natur, striktrøjer og sprudlende gejsere. Foto: Moyan Brenn/Flickr
2 af 2 Island har ellers været igennem meget med finanskrisen, men ser ud til at være kommet ovenpå igen. Her er det landets hovedstad Reykjavik. Foto: Tanya Hart/Flickr
16 kommentarer
Vis kommentarer