Her er verdens travleste lufthavn

Flytrafikken stiger i hele verden

I 2008 var der 16 lufthavne, som håndterede mere end 40 millioner passagerer årligt. I 2018 er det tal steget til 54. Foto: AP
I 2008 var der 16 lufthavne, som håndterede mere end 40 millioner passagerer årligt. I 2018 er det tal steget til 54. Foto: AP
Følg Ferie

Verdens lufthavne har travlt.

Globalt steg flytrafikken med 6,4 procent og kom op på 8,8 milliarder passagerer i 2018. Det viser den årlige rapport fra Airports Council Internationals (ACI) som udkom i dag.

Indisk mand farver skægget hvidt for at flyve til USA

Den travleste lufthavn blev for 21. år i træk Hartsfield-Jackson Atlanta Internationale Lufthavn i USA. 107 millioner passagerer ankom til lufthavnen i 2018. Atlanta oplevede dermed en stigning på 3,3 procent.

130 fly aflyst: Mand gik ud ad den forkerte dør

- Rapporten viser, at selv små lufthavne rundt om i verden fortsætter med stærke stigninger. Samtidig fortsætter de største også med at vokse, siger ACI's globale direktør Angela Gittens til CNN.

I 2008 var der 16 lufthavne, som håndterede mere end 40 millioner passagerer årligt. I 2018 er det tal steget til 54.

Ryanair glemte flypassagerer, som var låst inde

Atlanta dominerer med flest passagerer, fordi lufthavnen forbinder mange andre lufthavne i USA og er en indgang til Nordamerika for internationale fly. Lufthavnen ligger inden for en rækkevidde af en to-timers flyvetur for 80 procent af USA's befolkning med mere end 300 millioner mennesker.

I forhold til flest flyafgange dominerer Chicagos O'Hare Internationale Lufthavn med 904.000 bevægelser. Samlet steg de totale flyafgange til 99,9 millioner på verdensplan. En stigning på 3,1 procent fra året før.

Københavns Lufthavn slår dørene op til stor udvidelse

Hong Kong Lufthavn er den største i forhold til flyfragt. De håndterede 5,1 millioner ton i 2018. Flyfragten steg også globalt med 3,4 procent.

Her er verdens travleste lufthavn

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+