Her kan du betale med fingeraftryk på ferien

Den japanske regering vil til sommer give turister og lokale mulighed for at skrotte kreditkortet og i stedet betale med fingeraftryk i butikker og på hoteller og restauranter

Hvis alt går godt med forsøget til sommer, vil Japan som det første land i verden indføre betaling med fingeraftryk nationalt inden år 2020. (Foto: Colourbox)
Hvis alt går godt med forsøget til sommer, vil Japan som det første land i verden indføre betaling med fingeraftryk nationalt inden år 2020. (Foto: Colourbox)

Selvom man ikke umiddelbart skulle tro det, så er Japans pengesystem i høj grad stadig domineret af fysiske pengesedler.

Og hvis der er noget, vi turister gerne undgår, så er det at rende rundt med en kæmpe stak udenlandsk valuta i lommen, når vi f.eks. er på sightseeing.

Derfor iværksætter Japan nu et forsøg med såkaldt biometrisk betaling, skriver The Daily Mail.

De håber nemlig på at imødekomme turisternes behov for kontantløs betaling ved at lade dem betale med deres fingeraftryk i hotellobbyen eller på restauranten.

Den svenske turistforening har oprettet et telefonnummer, som hele verden kan ringe på. Og gør du det, så får du fat i en helt tilfældig svensker. (Foto: Colourbox) Ferie Hallo - er det Sverige? Tilfældige svenskere venter på dit opkald

Turisterne, der ønsker at deltage i forsøget, vil til sommer få deres fingeraftryk og kreditkort registreret i lufthavnen, hvorefter de blot skal scanne deres fingeraftryk de udvalgte steder for at gennemføre betalinger.

300 souvenirbutikker, restauranter, hoteller og andre turistmagneter deltager i forsøget i fire af de mest populære turistbyer syd for Tokyo, nemlig Hakone, Kamakura, Yugawara og Atami.

National løsning i 2020
Planen er, at den biometriske betaling skal implementeres i resten af landet inden år 2020, hvor Japan er vært for OL.

Andre lande har tidligere forsøgt sig med biometrisk betaling i udvalgte områder, men Japan vil være det første land, som indfører systemet nationalt.

Det cubanske bryggeri Cerveceria Bucanero er under pres. Bryggeriet kan ikke følge med efterspørgslen, og Cuba kan dermed løbe tør for øl. (Foto: Michele Testini/Flickr) Ferie Turist-boom: Cuba løber tør for øl

Regeringen i Japan håber, at tiltaget vil være med til at lokke flere turister til landet, men kritikere påpeger faren ved at lagre og anonymisere så store mængder personlige data.

I Danmark har Danske Bank, Mastercard og norske Zwype tidligere lovet, at det blot er et spørgsmål om tid, før danskerne kan vælge at få deres fingeraftryk tilknyttet deres kreditkort, så de ikke længere behøver at taste nogen kode.

Allerede nu tilbyder flere banker de såkaldte kontaktløse betalingskort, hvor du ikke behøver at taste din pinkode, hvis beløbet er under 200 kr., men det er altså kun begyndelsen, hvis man skal tro de tre giganters spådom.

65 procent af englænderne logger på nettet inden for de første syv minutter af deres ophold. Internetadgang er også vigtig for danskerne, mener Dansk Rejsebureau Forening. (Foto: Colourbox) Ferie Toilet eller wi-fi? Sådan udvælger vi hotel til ferien

5 kommentarer
Vis kommentarer