Annonce:
Annonce:

Her kan du opleve gys og gru i efteråret

Danskerne har rig mulighed for at opleve uhygge i efteråret

Uhyggen breder sig i efteråret, når der åbnes op for hjemsøgte huse rundt om i Danmark. Billedet er fra Dystopias rædselshus i 2018. Foto: Henriette Hansen
Uhyggen breder sig i efteråret, når der åbnes op for hjemsøgte huse rundt om i Danmark. Billedet er fra Dystopias rædselshus i 2018. Foto: Henriette Hansen
Annonce:
Følg Ferie

Fredag den 13. ses af overtroiske mennesker som en ulykkesdag.

Så det bedste, du kan gøre, er måske at blive hjemme. Og når du alligevel er hjemme, så kan du lige så godt planlægge, hvordan du får mest uhygge ud af efteråret.

Gyser-mesteren Stephen King kalder horror-serie på Netflix for genial

Hvis du elsker gys, gru og horror, er der i hvert fald gode muligheder for at blive skræmt fra sans og samling rundt om i Danmark.

Noget tyder nemlig på, at danskerne er vilde med skræk og rædsel, og det danske efterår sætter en perfekt ramme for uhyggen.

Døde vikinger og uhygge på biblioteket i Odense
Odense Biblioteker holder for andet år i træk en festival, som hylder horror- og gysergenren. Festivalen hedder 'Skræk' og er for folk, der elsker bøger, film og heavy metal.

Annonce:

Der vil blandt andet være temaaften om forfatteren H.P. Lovecraft, zombie crawl, dødsmetal-bandet Undergang spiller, og arrangørerne lover at vise nogle af de største og mest skræmmende gysere fra filmhistorien.

Festivalen løber af stablen fra 25. til 27. september og foregår i Odense.

Men hvis du ikke kan vente så længe, så har du allerede muligheden for at komme ud og opleve skræk og rædsel i dag, hvis du er på de kanter.

Horror-rockers gyldne leveregel: - Foretag ingen træk, der kan forvirre en stripper

Denne fredag og lørdag kan du opleve døde vikinger i Odense. Arrangementet hedder Viking Horror Walk og byder på en bloddryppende byvandring i Odenses historie.  

Det er museet Møntergården og horrornight-eksperterne Dystopia Entertainment, der står for arrangementet. Ud over uhygge og rædsel vil turen tage udgangspunkt i virkelige historiske begivenheder under vikingetiden.

Arrangørerne lover, at man på turen vil møde vikingernes spøgelser, der hærger i et rædselsvækkende mareridt af krig, smerte, tortur og barbari.

Annonce:

Folk kaster op: Er det den uhyggeligste film?

En rejse igennem dødsriget i Vejle
Dystopia vil ikke bare skræmme fynboerne med døde vikinger. I slutningen af september åbner de op for Inferno i Vejle. Her vil de tage publikum med gennem de ni dødsriger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For nogen er amputationer af lemmer deres største frygt. Billedet er fra Dystopias Haunted House i 2018. Foto: Jakob Papsø
For nogen er amputationer af lemmer deres største frygt. Billedet er fra Dystopias Haunted House i 2018. Foto: Jakob Papsø

- Undervejs på din færd gennem helvede vil du blive konfronteret med dine synder, og du skal vise dit værd. Kan du klare dig gennem alle ni niveauer af INFERNO, eller må du give fortabt undervejs og tilbringe evigheden i pinsel og mørke? skriver Dystopia Entertainment på deres hjemmeside.

Skræmmende! Kæmpe-blæksprutte angriber dykker

Uha, uha. Det lyder ikke rart.

Man kan tage til dødsriget på udvalgte dage fra 27. september til 2. november.

Karneval bliver til Horrornight
Karnevallet i Aalborg er kendt for fest og farver, men når efteråret falder på, vil de hellere sætte en skræk i livet på folk.

Annonce:

Aalborg Karneval arrangerer nemlig horrornights, og i år lover de, at det bliver den største og mest skræmmende produktion til dato.

Mand død i biografen under visning af populær gyserfilm

Temaet er fobier, og de besøgende må derfor se deres allerstørste frygt i øjnene, for at komme derfra med livet i behold. Arrangørerne frabeder personer med hjerteproblemer og sarte sjæle at deltage, så der er sikkert noget at se frem til for dem, der elsker at få hjertet op i halsen.

Arrangementet finder sted i Nørresundby 18. + 19. oktober og 25. + 26. oktober.

Halloween både for børn og voksne i Tivoli
Tivoli i København byder på rigtig mange events i forbindelse med halloween.

I dette efterår vil over 21.000 græskar, fugleskræmsler, edderkopper, spindelvæv og orange lys omskabe den gamle have til et paradis for Halloween-elskere. Det bliver smukt og ikke mindst børnevenligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annonce:

Tivoli bliver badet i lys, når efterårets mørke sænker sig over haven. Samtidig kan man være heldig at møde et monster eller to. Foto: Tivoli
Tivoli bliver badet i lys, når efterårets mørke sænker sig over haven. Samtidig kan man være heldig at møde et monster eller to. Foto: Tivoli

Børnene kan se Rasmus Klump Show, skære græskar, se Danmarks største græskar og spise pandekager. Man kan også købe lækkerier til ganen a la marcipanøjenhuler og blodige fingre og cool ’rædsler’- var det f.eks. noget med en monsterbaby, der lyser med øjnene, siger lyde og kravler, når du klapper i hænderne?

Er det alligevel ikke vildt nok?

Tivoli har i år en ny halloween-forlystelse, som vil skræmme folk fra vid og sans. Tivoli vil endnu ikke afsløre indholdet af forlystelsen, men lover, at det bliver meget uhyggeligt. Aldersgrænsen er 12 år.

Få sekunder fra at blive slynget i døden

26. oktober holder Tivoli også Monsters Night Out, hvor over 300 monstre vil komme til Tivoli for at have en sjov aften i byen.

Halloween i Tivoli starter 11. oktober og varer til 3. november.

Syv skræmmende labyrinter
De er ret vilde med gys på Fyn. Det gamle savværk i Kauslunde ved Middelfart slår også dørene op for ren horror.

I Haunted Park har de syv forskellige labyrinter med hvert sit tema. Du kan blandt andet møde døde nonner, zombier, læger der eksperimentere med menneskekroppe, klovne der lurer i mørket og nærmest alt andet, der kan give en myrekryb.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

I Haunted Park kan du møde døde sygeplejersker. Foto: Haunted Park
I Haunted Park kan du møde døde sygeplejersker. Foto: Haunted Park
 

Ifølge arrangørerne bag Haunted Park, så spøger det faktisk på savværket, så selvom over 100 frivillige står for uhyggen, så kan man aldrig vide, hvornår man i realiteten har mødt et spøgelse eller et menneske.

Det lyder meget uhyggeligt, men arrangørerne lover også, at der er mulighed for at tage børnene med.

Her hænger turister med hovedet nedad i 50 meters højde

- I efterårsferien bliver der skruet 80% ned for uhyggen, så selv børn kan være med. De får så en "tryllestav" med ind, og hvis de så bliver for bange, så peger de blot på de uhyggelige monstre, og så står de helt stille, siger Martin Carlsen fra Haunted Park.

Haunted Park åbner første gang fredag den 4. oktober, og løber alle fredage og lørdage resten af oktober.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: