Annonce:
Annonce:

Her kan turister prøve labyrinten fra Ondskabens Hotel

Nu får Ondskabens Hotel endelig opført labyrinten fra filmen af samme navn

The Standley Hotel, måske bedre kendt som Ondskabens Hotel, får nu sin egen labyrint. (Foto: Flickr/William Andrus)
The Standley Hotel, måske bedre kendt som Ondskabens Hotel, får nu sin egen labyrint. (Foto: Flickr/William Andrus)
Annonce:
Følg Ferie

The Stanley Hotel i Colorado, USA, er et populært hotel, ikke mindst på grund af Stephen Kings bog 'The Shinning', som vi på dansk kender som Ondskabens Hotel.

Bogen blev senere filmatiseret under instruktion af Stanley Kubrick fra 1980 og må siges at være en klassiker inden for gys- og horrorgenren.

Hotellet har siden bogens udgivelse og filmatiseringen levet godt af turister, som valfarter til hotellet for at opleve den særlige uhygge, hotellet har ry for at have. I dag tilbyder hotellet både skræmmende nat-ekspeditioner, guider, som er eksperter i det overnaturlige og spøgelses-adventure pakker.

Se listen over de værste ting rejsende gør på ferien  

Annonce:

Én ting har du dog ikke kunne opleve som turist på hotellet – jagten gennem labyrinten fra den nervepirrende og uhyggelige scene i filmen. Hotellet har nemlig aldrig haft den berygtede labyrint, som har en afgørende rolle i filmen. Ikke før nu.

Mere til turisterne
Hotellets ejer, John W. Cullen, må have fået nok af skuffede turister, der er kommet for at opleve turen gennem labyrinten. I hvert fald har han nu, efter 20 år som ejer, besluttet sig for at opføre labyrinten, så turisterne kan få endnu flere Ondskabens Hotel-oplevelser på stedet.

Styrer selv: Iron Maiden-forsanger tager jumbojet på verdensturné  

Labyrinten har en afgørende rolle i filmatiseringen af bogen, da det er her hovedrollen bliver jagtet og brutalt myrdet. I virkeligheden blev denne scene optaget langt fra The Stanley Hotel i Colorado på en kunstig scene i England.

Ifølge online rejsemagasinet, travelandleisure.com, er hækkene, der skal udgøre labyrinten allerede blevet plantet. De er dog ikke mere end en halv meter høje, så rigtig uhyggeligt er det ikke at fare vild i labyrinten. Endnu.

Annonce:

Hjemsøgt hotel
Stephen King besøgte hotellet i 1973 og boede på værelse 217, som var berygtet for at være hjemsøgt af den gamle husholderske, Elisabeth Wilson, der døde på værelset tilbage i 1911. Siden 1950´erne har gæster berettet om spøgelser på værelse 217, lyde af grinende børn og klavermusik forskellige andre steder på hotellet.

Denne vare køber flest i Københavns Lufthavn  

Det var dette, der inspirerede forfatteren til fortællingen om Ondskabens Hotel. Stanley Kubrick tilføjede labyrinten til filmen, som oprindeligt ikke var en del af historien om hotellet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: