Her kommer verdens vildeste rutsjebane

Verdens længste, højeste og hurtigste rutsjebane skal køre i Saudi-Arabien

Tør du tage en tur i denne rutschebane?. Video: Six Flags Qiddiya

Saudierne kan godt lide at være størst.

Selvom planerne om at bygge verdens højeste bygning, Jeddah Tower, er gået i stå, så melder Saudi-Arabien sig på banen med nye vilde bygninger.

De vil nu bygge verdens vildeste rutsjebane.

Falcon's Flight, som er opkaldt efter kongerigets berømte falke, vil tage dig med ud på den længste, højeste og hurtigste rutsjebanetur i verdenshistorien.

Næste år åbner et nyt, stort område i Legoland. Foto: PR Ferie Kæmpe nyhed til over 100 millioner: Her er Legolands nye attraktion

I samarbejde med det amerikanske selskab Six Flags, som driver flere forlystelsesparker i USA, bygger Saudi-Arabien en kæmpe forlystelsespark 40 kilometer uden for hovedstaden Riyadh.

Parken hedder Qiddiya og dækker 32 hektar land. Qiddiya vil i alt have 28 forlystelser, og saudierne forventer at slå flere rekorder med dem. Det skriver mediet Gulf News.

Ferie Ny rutschebane på vej: Den første af sin slags i Danmark

Udover Falcon's Flight vil en anden forlystelse, Sirocco Tower, blive verdens højeste tårn med fald. Det højeste tårn indtil videre ligger i New Jersey. Det hedder Zumanjaro: Drop of Doom og er 126 meter højt. Til sammenligning er Det Gyldne Tårn i Tivoli 63 meter.

Det er ikke helt klart, hvad den ultimative fart eller højde bliver på Falcon's Flight. Men verdens hurtigste rutsjebane, Formula Rossa, som ligger i Ferrari World i Abu Dhabi, har en topfart på 240 kilometer i timen.

Ferie Skal du prøve den? Nu åbner verdens vildeste rutsjebane

Qiddiya er ikke bare en forlystelsespark, men en hel by, som vil have fokus på turisme og store sportsbegivenheder. Projektet er en del af Saudi-Arabiens visioner for 2030, der blandt andet skal fremme turisme. Ejeren af projekterne er Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond.

Parken forventes at stå færdig i 2023.

1 af 2 Sådan kommer forlystelsesparken Qiddiya til at se ud ifølge Six Flags. Parken kommer til at at have seks forskellige temaer og 28 forlystelser. Foto: Six Flags Qiddiya
2 af 2 
31 kommentarer
Vis kommentarer