Her koster en hospitalsseng mere end dit hotelværelse

Bliver du syg på ferien kan det ende helt galt – ikke kun for helbredet, men også for pengepungen

Det kommer altid snigende som et fuldstændig ligegyldigt spørgsmål, når du booker rejser. 'Ønsker du at tilkøbe en rejseforsikring?' Nej tak, det er jo sjovere at have lidt flere lommepenge at shoppe løs for på ferien. Og har du egentlig ikke også en forsikring et sted hos dit forsikringsselskab? Den må da dække dine rejser også.

Sådan tænker du måske, når de booker ferien. Men noget tyder på, at du gør klog i at tjekke op på rejseforsikringen, inden du pakker badevinger og vandresko i rullekufferten og drager afsted mod fjerne himmelstrøg.

Se også: Pilot nødlander fly for at redde baby med hjertestop

Sluger du vandet i poolen og ender med en slem maveforgiftning eller brækker et ben på trekkingturen, kan ferien nemlig ende som en dyr fornøjelse, hvis ikke at du kan fremvise en gyldig rejseforsikring.

Singapore optager listens førsteplads. Her skal du have rejseforsikringen i orden, hvis ikke du vil flås. (Foto: Flickr/Tristan Schmurr)
Singapore optager listens førsteplads. Her skal du have rejseforsikringen i orden, hvis ikke du vil flås. (Foto: Flickr/Tristan Schmurr)

4200 kroner for en nat

Daily Mail har netop afsløret en liste over de 10 destinationer i verden, hvor det er aller dyrest at bytte hotelværelset ud med en hospitalsseng – og destinationerne findes både i det nære Europa og det fjerne østen.

Sidstnævnte optager listens førsteplads. I Singapore kan en nat på det lokale hospital koste op til 4200 kr. – det er næsten det samme som flybilletten t/r mellem København og Singapore.

Trods den høje pris gør hospitalet ikke brug af samme all inclusive-stil, som du kender det fra hotellet. For prisen er eksklusiv udgifter til medicin, forbindinger, indsprøjtninger, og hvad du ellers kan have brug for, hvis du rammes af sygdom under Asien-ferien. Av min pengepung.

Se også: Mount Everests rædselsår: Flest dødsfald og ingen på toppen

Overpris 'Over there'
Er du på rodtrip i 'Staterne' skal du huske sikkerhedsselen og i øvrigt køre uden om færdselsuheld og al anden sygdom og ulykke, som kan sende dig en tur på et amerikansk hospital.

En nat i en hospitalsseng koster her omkring 3500 kr. Der skal altså ikke mange nætter til, før pungen er tom, og powershoppingen skal lægges på hylden.

Også europæiske destinationer sniger sig ind på top 10-listen. Holland ligger nummer fire, England nummer seks og Tyskland og Frankrig lige i hælene, som nummer syv og otte.

Så selv om det er nærliggende at tænke, at rejseforsikringen er mindre nødvendig, når ferien går til nærliggende destination, er det alligevel meget smart at sætte hak i rejseforsikringskolonnen, når du booker skiferien til Frankrig eller shoppeturen til London.

Danskerne og rejseforsikringen
Danskerne er heldigvis blevet bedre til at tilkøbe rejseforsikringen, når de køber rejser. En undersøgelse fra 2015 viste, at kun 4,2 procent af 1707 adspurgte danskere rejste uden rejseforsikring, hvilket er et fald på 2 procent siden 2013.

Det er især de helt unge 15-24 årige, som hellere køber feriesouvenirs end rejseforsikring, når de rejser. Hele 52 procent af dem, der rejste uden rejseforsikring var således mellem 15 og 24 år.

Til gengæld viste undersøgelsen, at rejseforsikringerne mest bruges til sygdomsrelaterede skader – så husk den lige inden vinterferiekufferten pakkes og flybilletterne bookes.

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere