Her skal du lægge din ferie: 13 feriedage giver 23 fridage i træk

Det kan godt betale sig at bestille ferie i maj måned, hvis du vil have ekstra meget ferie for pengene

Det kan betale sig at placere sine feriedage fra job strategisk, hvis du vil have ekstra mange fridage i træk. Foto: All Over Press
Det kan betale sig at placere sine feriedage fra job strategisk, hvis du vil have ekstra mange fridage i træk. Foto: All Over Press

Hvis du er en af de heldige, der ikke behøver at arbejde hverken weekend eller helligdage, så kan det godt betale sig at kigge en ekstra gang i kalenderen, inden du booker din ferie næste år.

Hvis du koordinerer dine feriedage rigtigt, kan du nemlig nøjes med at 'spilde' 13 feriedage fra job, men få mere end tre uger fri. Nemlig hele 23 fridage i træk.

Det smarte tjek i kalenderen viser, at helligdagenes placering i maj måned næste år betyder, at du i perioden mellem lørdag den 5. maj og søndag den 27. maj får 23 dage væk fra kontoret, men altså kun skal bruge 13 dage af din opsparede ferie. Og endda kun 12 hvis du er en af de heldige, der har betalt fri fredag efter Kristi Himmelfartsdag.

'Stanken af afføring og mug var gennemtrængende', lyder det fra en dansker, som bestemt ikke var tilfreds med sit hotelværelse på Gran Canaria. Foto: Arkivfoto Ferie Rasende feriedansker: 'Det er jo ikke mig, der har skidt toilettet fuldt'

Marts og december er også smarte
Hvis du synes, at 13 feriedage er for mange at bruge på én gang, så kan du i stedet bruge tre dage i slutningen af marts, hvor Skærtorsdag og Langfredag ligger, og få 10 fridage i træk.

Helt præcist skal du tage fri fra arbejde fra den 24. marts til 2. april for at få mere end tre gange så mange fridage, som du bruger på feriekontoen.

Arbejdstager jul i 2018
Hvis du er sådan én, der sparer på ferien året igennem for så at kunne bruge dagene i juletiden, så behøver du faktisk kun at gemme fire dage for at få 11 dage i træk væk fra arbejdet i 2018.

I perioden mellem den 22. december til og med den 1. januar er det nemlig kun juleaften, den 27., 28. december samt nytårsaften, du behøver at bede chefen om fri til, fordi både juleaften og nytårsaften falder på en mandag næste år.

Der er ikke noget, der kan få folk op i det røde felt på samme måde som forsinkelser og ekstra ventetid. Foto: Polfoto Ferie Utålmodige danskere går brok-amok: Bussen var 15 minutter forsinket!