Her skal nytåret skydes ind

Syv fantastiske steder at hoppe ind i 2015

Nytår i Melbourne er også en mulighed (Foto: Scott Cresswell/Flickr)
Nytår i Melbourne er også en mulighed (Foto: Scott Cresswell/Flickr)

Hvis du ikke har lagt planer for din nytårsaften, så overvej at pakke rejsetasken og hoppe ind i det nye år i en international storby. Det lægger op til fest på ny manér, og det behøver ikke slå bunden ud af budgettet. 

Momondo.dk har her samlet syv fyrværkeri-sitrende nytårsfester, hvor du med garanti ikke bliver skuffet.

– Der er noget specielt ved at hoppe ind i det nye år langt væk hjemmefra. Flere internationale storbyer er kendt for deres store fyrværkerishows og glitrende fester, og mon ikke dagen derpå også bliver noget bedre af at vågne op under fremmede himmelstrøg, siger Momondos danske talsperson, Lasse Skole Hansen og tilføjer:

– Er man villig til at spendere lidt, er der stadig billetter til flere europæiske storbyer, hvor man kan få en returbillet for et par tusinde kroner. Og har du lidt mere til overs efter julen, er det også muligt at få billetter til destinationer uden for Europa.

London, Storbritannien
Den engelske hovedstad er danskernes storbyfavorit nummer ét. Og også når det kommer til fejring af nytåret, har London masser at byde på. Det største nytårsbrag finder du ved Big Ben, og omkring 2,5 millioner forventningsfulde mennesker vil kigge på det pålidelige ur og klokketårn, når det ringer – eller nok snarere skyder – 2015 ind med et otte minutter langt fyrværkerishow.

Hvis du ikke har lyst til at slutte dig til de 250.000 mennesker, der står som sild i en tønde foran London Eye på storbyens South Bank, så tag i stedet hen mod nordsiden af Themsen til Victoria Embankment, eller gå en tur gennem det nytårsglimtende Palace of Westminster. Uanset hvor du opholder dig, er fyrværkerishowet så storslået, at du altid vil kunne se nattehimlen blive oplyst i smukke farver.

Ekstra tip: Tag på tog-eventyr! Du kan rejse gratis med alle Transport for London- forbindelser (TfL) mellem 23.45 og 4.00 om natten.

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Happy New Year!’

Billetter fås fra 1.961 DKK.

Dubai, Forenede Arabiske Emirater
Dubai er ikke just kendt for mådehold, og derfor kommer det næppe som en overraskelse, at Dubai fyrer noget krudt af nytårsaften – eller 479.651 farvestrålende eksplosioner for at være præcis.

Dubai skrev sig ind i Guinness Rekordbog forrige år med det største fyrværkerishow nogensinde. Det var tilrettelagt af den amerikanske pyroteknik-kunstner Phil Grucci, der brugte ti måneder på at planlægge det ekstravagante fyrværkerishow, hvor den 160-etager høje skyskraber Burj Khalifa og 58 km kyststrækning blev indhyllet i fyrværkeri.

Dette års nytårsshow bliver ligeså bombastisk – hvis ikke endnu vildere. Ekstra tip: Raketterne larmer enormt meget, så husk endelig at tage ørepropper med.

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Kul ‘am wa antum bi khayr!’

Billetter fås fra 6.223 DKK.

Vilnius, Litauen
Hvis du er på udkig efter et romantisk og budgetvenligt sted at holde nytårsaften, så er Vilnius oplagt. Den litauiske hovedstad disker måske ikke op med de mest storslåede fyrværkerishows, til gengæld starter nytårsfejringen her allerede den 26. december med daglige koncerter og diverse festivitas rundt omkring i byen bl.a. i parkerne Kalnai og Vingis.

På selve aftenen, hvor det går løs, bør du besøge én eller flere af de mange gode restauranter, natklubber og barer, der ligger i den barokke del af byen eller tage ud i byens gader og stræder. Hér samles folk og bevæger sig mod pladsen foran katedralen i byens centrum for at se midnatsfyrværkeri og fejre det nye år.

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Laimingų Naujųjų Metų!’

Billetter fås fra 2.266 DKK.

Hongkong, Kina
Hongkong er en strålende by året rundt, især pga. af det fantastiske lys- og lydshow – A Symphony of Lights – som hver aften klokken 20.00 oplyser mange af byens skyskrabere. Men dukker du op nytårsaften, får du en endnu mere spektakulær oplevelse i Hongkong, når tusindvis af raketter bliver sendt af sted mod himlen.

For at sikre dig en god udsigt til nytårsshowet, skal du møde tidligt på Wan Chais Golden Bauhinia-plads. Hvis de store folkemængder her er lige i overkanten for dig, så er Tsim Sha Tsui-området Kowloon også et godt og mindre pakket sted at få et glimt af det farvestrålende fyrværkeri. Her kan du også opleve traditionel, kantonesisk opera, gå ombord i Hongkongs fantastiske gadekøkken samt se the Avenue of Stars – Hongkongs udgave af Hollywoods Walk of Fame.

Ekstra tip: Er du stadig ikke færdig med at feste? Så tag tilbage til Hongkong den 19. februar 2015, hvor du kan fejre det kinesiske nytår!

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Gong Hey Fat Choy!’

Billetter fås fra 7.064 DKK.

Rom, Italien
Hvis din idé om en perfekt nytårsaften involverer sang og dans, så er Rom en drømmedestination for dig. Det middelalderlige Trastevere-kvarter lægger stræder til legendariske nytårsfester, hvor der bliver delt rundhåndet ud af delikatesser, sippet Prosecco og danset i gaderne under en himmel oplyst af fyrværkeri.

Et andet stort nytårshit i Rom er Circus Maximus – en antik, romersk væddeløbsbane, hvor der hvert år afholdes gratis koncerter med Italiens største popstjerner. For dem, der er mere til klassisk musik,arrangerer Sant’Angelo kirken hver nytårsaften koncerter, der er dedikeret til de største, italienske komponister gennem tiderne såsom Vivaldi og Verdi.

Og så må du selvfølgelig heller ikke glemme at slå et smut forbi pladsen foran Peterskirken nytårsaftensdag, hvor du klokken 17 kan opleve Pave Frans og krybbespil!

Ekstra tip: Husk at tage rødt undertøj på – det bringer nytårsheld i Italien.

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Buon anno!’

Billetter fås fra 2.276 DKK.

Reykjavik, Island
Nytårsaften i Reykjavik er en anderledes, men ikke desto mindre en fantastisk oplevelse. For det første er der stor sandsynlighed for, at du får mulighed for at opleve nordlys (Aurora Borealis), når solen går ned omkring kl. fire om eftermiddagen.

Fyrværkeri er måske fuldstændig overflødigt, hvis du har Aurora Borealis, men da nytårsaften er det eneste tidspunkt på året, hvor det er lovligt af affyre raketter i Island, så sættes alle sejl alligevel ind for at skabe et smukt lysshow, der kan matche Nordlyset.

Efter showet er det tid til at snuppe et shot (eller to!) Brennivín – Islands signatursnaps – og slå sig løs i Reykjavik.

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Gleðilegt nýtt ár!’

Billetter fås fra 3.528 DKK.

Rio de Janeiro, Brasilien
Hvis du har prøvet det meste og nu vil have det bedste, er der kun ét sted at tage til nytårsaften: Copacabana. To millioner mennesker flokkes hvert år til denne verdensberømte strand i Rio for at feste sig ind i det nye år med høj musik, ubegrænsede mængder alkohol og et spektakulært fyrværkeri.

Tøjvalget er vigtigt her, hvor folk tropper op i hvidt (for fred), grønt (for godt helbred), lilla (for inspiration), gul (for velstand) og rødt – for dem, der ønsker lidt Rio-romance. Og hvis du er overtroisk, siger den lokale legende i øvrigt, at du skal formulere syv ønsker for det nye år, mens du forsøger at hoppe over syv bølger i havet. Ja, du bliver måske lidt våd, men når strandfesten i forvejen er så vild – og vejret er så skønt – er du nok fuldkommen ligeglad og lykkelig alligevel.

Dét skal du sige, når klokken slår 12: ‘Feliz ano novo!’

Billetter fås fra 9.258 DKK.

Priserne
Priserne er baserede på søgninger på www.momondo.dk foretaget d. 22. december 2014. Alle priserne er pr person for en returbillet fra Kastrup Lufthavn med afrejse mellem den 29. og 30. december og hjemrejse mellem den 2. og 4. januar.

0 kommentarer
Vis kommentarer