Annonce:
Annonce:

Her tager de imod turister med åbne arme

Den islandske regering vil kickstarte landets turistindustri i midten af juni

De danske grænser er fortsat lukkede, og det vækker stor utilfredshed ved blandt andet Sæd i Sønderjylland. Video: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Ferie

Snart skal det igen være muligt for turister at besøge de mange vandfald, varme kilder og sorte sandstrande, som Island er berømt for.

Den islandske regering er begyndt at lægge planer for, hvordan landet skal åbne sine grænser for udefrakommende turister, og man har allerede lagt sig fast på en dato: Fra 15. juni skal det igen være muligt at besøge landet som turist.

Det skriver The Telegraph.

Ifølge mediet begyndte landet allerede at åbne grænserne for omverdenen 15. maj, hvor udlændinge med et arbejdsrelateret ærinde igen fik lov at komme ind i landet.

Når Island åbner yderligere op, bliver det med krav om, at turisterne enten lader sig teste for coronavirus eller går i 14 dages karantæne. Til at begynde med vil staten betale for testen, skriver The Telegraph.

Flybilletter sælges stadig til spotpris

Annonce:

Et sikkert sceneskift
Derudover er det endnu småt med detaljer om genåbningen - f.eks. om man som turist skal følge nogle skærpede retningslinjer under sit ophold.

Magiske Island i børnehøjde

Det vil dog alt sammen være på plads, inden landet åbner op, lover Islands minister for turisme, Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir.

- Når rejsende vender tilbage til Island, vil vi have alle mekanismer på plads for at sikre både dem og de fremskridt, landet har gjort ift. at kontrollere pandemien. Islands strategi med at teste i stor skala, opspore og isolere smittede har vist sig at være effektiv indtil nu, siger han ifølge The Telegraph og fortsætter:

- Det er med udgangspunkt i de erfaringer, at vi vil skabe et sikkert sted for dem, der ønsker et sceneskift efter et hårdt forår.

Island har ifølge tal fra Johns Hopkins University opgjort 25. maj indtil videre registreret 1804 tilfælde af coronasmitte og 10 dødsfald.

FAKTA: Sådan åbner nogle europæiske lande grænserne

Siden coronavirussen kom til Europa har flere af landenes regeringer vedtage hele eller delvise lukninger af grænserne.

De seneste uger er nogle af dem, så småt begyndt at lave grænseåbninger og lempelser af restriktioner.

Her er et overblik over nogle af landene, der har åbnet delvist op:

* Island:

Island venter at lette restriktioner for udenlandske besøgende senest 15. juni, meddeler regeringen. Allerede fra fredag 15. maj kan visse grupper som forskere og idrætsudøvere rejse nyde godt af en 'modificeret' karantæne.

* Østrig:

Fra og med 15. juni vil Østrig og Tyskland åbne deres fælles grænse og fjerne grænsekontrollen. De to lande er enige om en totrinsplan for fjernelse af rejserestriktioner, siger Østrigs turistminister, Elisabeth Köstinger.

Det vil sige, at der frem til den fulde grænseåbning vil være stikprøvekontroller ved deres fælles grænse.

* Tyskland:

Foruden Østrig har Tyskland også indgået aftaler med Frankrig og Schweiz om lempelser af grænsekontrollen fra og med weekenden 16.-17. maj..

Den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, siger, at det først og fremmest gælder for forretningsrejser og familiebesøg. Grænsekontrol mod Luxemburg fjernes fuldstændigt.

* Norge:

Norge, som har en samarbejdsaftale med EU, lukkede dets grænser i marts.

Men fra nu af kan borgere fra en lang række europæiske lande igen rejse ind i Norge, hvis de ejer fast ejendom, herunder fritidsboliger, i landet, eller hvis de skal besøge familiemedlemmer. Det oplyser den norske justitsminister, Monica Mæland, til avisen VG.

Der er dog 14 dages karantæne ved indrejse i Norge.

* Baltikum:

Estland, Letland og Litauen planlægger at åbne deres grænser for hinandens borgere fra fredag. Den såkaldte 'rejseklub' medfører frie rejser landene imellem, mens personer fra andre lande må i karantæne i 14 dage.

- Dette er et stort skridt frem det normale, skriver Estlands premierminister, Jüri Ratas, i et opslag på Twitter.

Kilder: TT, AFP og NTB.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: