Her ville danskerne på ferie i 2018

De europæiske storbyer dominerer igen i år listen over danskernes favorit-rejsedestinationer

Malaga i Sydspanien er i år den næstmest populære destination for danskerne. Foto: Ken Welsh/Alamy Stock Photo
Malaga i Sydspanien er i år den næstmest populære destination for danskerne. Foto: Ken Welsh/Alamy Stock Photo
Følg Ferie

Har du i løbet af i år været en tur til den engelske hovedstad, London, været forbi den andalusiske havneby Malaga i Sydspanien eller slentret op og ned ad gaderne i Thailands hovedstad, Bangkok, så skal du ikke føle dig speciel, for du har højst sandsynligt været i selskab med en masse andre danskere.

I hvert fald har lige præcis de tre byer nemlig været de mest populære feriedestinationer blandt danskerne i år.

Det viser en analyse, som hotel- og rejsesøgemaskinen Momondo har lavet i forbindelse med, at året er ved at være omme.

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at både London og Malaga ligger i toppen på listen over danskernes yndlingsdestinationer, for de europæiske storbyer dominerer i den grad top ti, og således er også Paris, Barcelona, Rom og Palma de Mallorca at finde blandt de ti mest søgte destinationer i 2018.

Men ingen af byerne formår altså at slå den engelske hovedstad, der snupper førstepladsen på listen.

- Den korte flyvetur og billige flybilletpriser kombineret med gode shoppingmuligheder, ikoniske seværdigheder og storbystemningen er med til at gøre London til en attraktiv rejsedestination for danskerne - både som en hurtig weekend-getaway eller en længere tur, siger Lasse Skole Hansen, der er Momondos danske presseansvarlige.

- Vi kan desuden se, at det især er de varme sydeuropæiske destinationer, der trækker i danskerne. Her er der mulighed for at nyde sol, strand og varme uden at skulle rejse langt hjemmefra.

Tenerife på discount: Hollywood-stjerne nær narret af falsk hotelhjemmeside

Rusland, Caribien og Afrika er blevet mere populære
Selvom Rusland måske ikke tidligere har været en typisk feriedestination for danske rejsende, så formåede de danske fodbolddrenge at tiltrække flere danskere til landet end normalt i forbindelse med sommerens fodbold-VM.

Ifølge Momondos analyse er Putins hjemland nemlig årets højdespringer og har den suverænt største fremgang i antallet af søgninger. Destinationen har således fået intet mindre end 71 procent flere søgninger i 2018 sammenlignet med sidste år.

- Ofte kan vi se, at større sportsbegivenheder påvirker danskernes rejsesøgninger, og sommerens VM i fodbold er ingen undtagelse. Danmarks kvalifikation til VM, som blev afholdt i Rusland i år, fik flere danskere til tasterne for at søge efter flyafgange til Rusland - formentlig for at bakke op om landsholdet, lyder det fra Lasse Skole Hansen.

På en anden- og tredjeplads over de mest trendy destinationer i 2018 er den Dominikanske Republik (66 procent) og Guadeloupe (58 procent).

Samtidig viser Momondos analyse, at fire ud af de ti mest trendende destinationer i år er afrikanske. Kap Verde, Zimbabwe, Gambia og Mauritius er nemlig blandt de top ti-destinationer, der har oplevet den største stigning i antal søgninger i år sammenlignet med 2017.

Vanvittigt beløb! Så meget ekstra har rejsende betalt for flysæder

Disse destinationer var billigst i år
Hvis du desuden gerne vil spare penge på dine rejser næste år, kan du blive inspireret af Momondos liste over, hvilke destinationer der var billigst at rejse til i 2018, og håbe på, at tendensen fortsætter i det nye år.

I så fald skal du drage til Berlin, som i år var den billigste europæiske destination med en gennemsnitspris på 535 kroner for en returbillet.

Hvis man derimod skal en tur uden for Europa, var Tel Aviv det billigste rejsemål i år. Her skulle man i gennemsnit slippe 2088 kroner for en returbillet.

De mest populære destinationer i 2018

1.) London

2.) Malaga

3.) Bangkok

4). Paris

5). Barcelona

6.) New York

7.) Rom

8.) Palma de Mallorca

9.) Berlin

10.) Istanbul

Kilde: Momondo

De mest trendende destinationer i 2018 - stigning i søgninger (%)

1.) Rusland - 71 procent

2.) Den Dominikanske Republik - 66 procent

3.) Guadeloupe - 58 procent

4.) Kap Verde - 56 procent

5.) Luxembourg - 45 procent

6.) Zimbabwe - 42 procent

7.) Gambia - 41 procent

8.) New Zealand - 37 procent

9.) Kosovo - 37 procent

10.) Mauritius - 33 procent

Kilde: Momondo

Kilde: Momondo
Kilde: Momondo
 

Sådan får du fingrene i de billigste flybilletter

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+