Hogwarts eksisterer i virkeligheden – én uge i foråret

Fans af rollespil og Harry Potter fra hele verden tager til foråret til Polen, for at tilbringe fire dage på en troldmandsskole inspireret af troldsmandsskolen Hogwarts

Det er på slottet her, at magien udfolder sig, når rollespilsdeltagere og ekstreme Harry Potter fans fra hele verden tørner sammen et par gange om året. (Foto: Adegie/Flickr)
Det er på slottet her, at magien udfolder sig, når rollespilsdeltagere og ekstreme Harry Potter fans fra hele verden tørner sammen et par gange om året. (Foto: Adegie/Flickr)

Harry Potter filmene har blandt mange kultstatus, og hvis du også er fan, har du garanteret leget med tanken om at gå på en magisk troldmandsskole som den Ron, Hermione og Harry hvert sommer drager mod.

I dit forsøg på at komme til Hogwarts har du måske endda kørt bagagevognen lige ind i muren for at finde den berygtede perron 9 ¾, som er den magiske vej til Hogwarts-ekspressen, der transporterer eleverne i filmene til den magiske skole.

Se også: Lufthavn undskylder for slange på bagagevogn

I virkelighedens verden behøver du blot stige om bord på noget så ’kedeligt’ som et DSB-tog, et fly eller en bus.

Egentlig skal du bare til Czocha i Poland, hvor der ligger et slot, som tre gange om året – april, senere i april og i november – over en fire dages lang session danner rammerne om en vaskeægte Hogwarts-oplevelse.

Det er den polske virksomhed Liveform og den danske rollespilsarrangør, Rollespilsfabrikken, som arrangerer det, de kalder for et LARP (Live Action Role Play), baseret på J.K. Rowlings univers.

Kæmpe succes
Arrangørerne har tidligere afholdt lignende arrangementer med stor succes.

Senest i november 2015, hvor over 180 deltagere skiftede cowboybukserne ud med troldmandsklæder og magiske tryllestave.

The College of Wizardry, bliver den magiske skole bliver kaldt, og i løbet af de fire dage skal troldmandseleverne have undervisning i alt fra sportsgrenen Quidditch til Eliksirer og Besværgelser.

Se også: Til Californien for under 2000 kroner

En række frivillige står for at spille undervisere og mystiske væsner, som naturligvis hører med, når man går på en troldmandsskole.

Arrangementet koster 2800 kr. Det er inklusiv tre overnatninger og mad alle dage.

Efter den store succes tilbage i november, afholdes der to nye arrangementer til foråret i april, som allerede er udsolgt. Der er dog endnu plads til deltagere i november 2016.

Du kan læse mere om arrangementet på deres hjemmeside her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere