Hoteller i ferieparadis frygter Brexit: - Vi går et hårdt år i møde

Hoteller på Mallorca, Menorca og Ibiza hævder, at turist-skatten skal fjernes med det samme, da Brexit vil få store konsekvenser for turismen på øerne

Alcudia er en af de mest populære strande på Mallorca. Foto: Henning Hjorth
Alcudia er en af de mest populære strande på Mallorca. Foto: Henning Hjorth
Følg Ferie

Turismen i både Tyrkiet og endda Egypten er i opsving og med Brexit godt på vej, så frygter de spanske hoteller på hotspot-øerne Mallorca, Menorca og Ibiza, at det bliver et hårdt økonomisk år forude.

Det skriver engelske Daily Mail.

Det er ikke mindst på grund af den turistskat, der er blevet pålagt de besøgende at betale. Ifølge reglerne, skal turister betale op mod 30 kroner per dag, de overnatter på øerne.

En stor del af de rejsende, der kommer til de spanske ferieøer er briter, og derfor er Brexit særligt skadende.

Turisterne bliver væk: Nu fortryder ferieø skat

Ferieåret rykket
Ifølge hotellerne har de allerede måttet sande, at højtids-sæsonen har rykket sig mindst seks uger tilbage på grund af ovennævnte.

De ser det derfor nødvendigt, at den omstridte turist-skat - der først blev introduceret i 2015 og derefter fordoblet til 4 euro (cirka 30 kroner) per nat i 2018 - bliver trukket tilbage og afskaffet.

- Disse beslutninger kunne ikke have været mere uhensigtsmæssig, da den usikkerhed, der truede vores sektor, allerede kunne ses, lyder en samlet udtalelse fra Hotel Business Federation of Majorca (FEHM), Hotel Business Federation of Ibiza and Formentera (FEHIF) og Hotel Association of Menorca (Ashome).

- Brexit-processen i Storbritannien har direkte indflydelse på reserverne i et af vores hovedmarkeder, der i perioden fra januar til november 2018 har registreret et fald i besøg på øerne på 1,5 procent, Menorca alene på minus ti procent, og i 2019-sæsonen bliver det endnu mere udtalt.

De venter endnu på svar fra beslutningstagerne.

Kom billigt på sommerferie

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind