Hotelpersonale redder baby ud af låst pengeskab

Barnet blev tirsdag morgen fundet grædende i pengeskabet af personalet på Howard Johnson Hotel i Niagara Falls, Canada

Det kan være risikabelt at lade døren til pengeskabet stå åben, når der er småbørn i lokalet. (Arkivfoto: Flickr/Marit & Toomas Hinnosaar)
Det kan være risikabelt at lade døren til pengeskabet stå åben, når der er småbørn i lokalet. (Arkivfoto: Flickr/Marit & Toomas Hinnosaar)

Tirsdag morgen i denne uge reddede hotelpersonalet på Howard Johnson hotellet ved Niagara Falls (på Canada-siden) en grædende baby ud af et låst pengeskab i et af hotellets værelser. Det skrev flere canadiske og amerikanske medier, bl.a. abcnews og The Star.

I første omgang var der tvivl om, hvorvidt forældrene bevidst havde låst babyen inde i pengeskabet og efterladt det, og om der dermed lå en forbrydelse bag hændelsen. Det blev dog i løbet af de følgende dage afkræftet.

Se også: Derfor letter fly ikke uden askebægre ombord

Politiet i Ontario, Canada, oplyste til pressen, at familiens børn havde leget i hotelværelset og havde syntes, at pengeskabet var et godt gemmested for det yngste barn.

Kunne ikke låse pengeskabet op
De ældre søskende havde dog ikke vidst, hvordan man åbnede pengeskabet igen. Herefter havde forældrene straks kontaktet personalet på hotellet for at få barnet ud.

Efter hændelsen opstod der dog tvivl om barnets tarv, og derfor forsøgte politiet at få kontakt til forældrene, der havde forladt hotellet.

Flere medier fortolkede politiets 'jagt', som at forældrene bevidst havde låst barnet inde. Det var dog ikke sådan det hang samme.

Se også: Her skal pool svæve i ti etagers højde

Politiet fik kontakt til forældrene onsdag aften, halvandet døgn efter episoden, og oplyste efterfølgende.

– De (forældrene, red.) har været meget samarbejdsvillige lige siden, vi fik kontakt til dem. Vi var bekymrede for barnets velfærd. Men har nu afklaret, at der ikke var kriminalitet involveret – det var et uheld.

12 kommentarer
Vis kommentarer