Hotels.com efter fund af væggelus: Læs anmeldelser på nettet

Et italiensk hotel har i over et år haft problemer med væggelus, men bliver alligevel stadig udbudt via reservationssiden Hotels.com

Flere gæster har lagt billeder op af væggelus på rejseforummet Tripadvisor fra deres ophold på hotellet Relais Vatican Suites i Rom. Foto: Tripadvisor
Flere gæster har lagt billeder op af væggelus på rejseforummet Tripadvisor fra deres ophold på hotellet Relais Vatican Suites i Rom. Foto: Tripadvisor

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

I september måned i år var Henrik Schmidt på en tur til Rom. Han havde bestilt et værelse gennem reservationssiden Hotels.com på det centrale hotel Relais Vatican Suites.

Da han ankom til hotellet, fandt han ud af, at der var væggelus overalt. Sådan beskriver han det selv.

Han kontaktede derfor med det samme Hotels.com, hvor han havde booket hotelværelset. Her var servicen god. Han blev booket ind på et andet hotel med det samme og fik et gavekort på 300 kroner for ulejligheden.

Danmarks største hotel ramt af blodsugende tæger

Læs anmeldelserne først
Da Henrik Schmidt kommer hjem fra sin ferie i Rom, finder han ud af, at hotellet stadig fremgår på Hotels.com.

Han kontakter derfor kundeservice hos Hotels.com, fordi han vil have dem til at fjerne hotellet eller i det mindste advare om risikoen for væggelus, men de oplyser ham om, at de ikke er ansvarlige for, hvad en hotelejer lægger ud på Hotels.com.

Inde på Tripadvisor.com kan man se, at Relais Vatican Suites har haft problemer med væggelus siden september 2018. Altså et helt år inden Henrik Schmidt ankommer til hotellet.

Advarsel: Se det værste tilfælde af væggelus i USA

Ekstra Bladet har herefter kontaktet Hotels.com for at høre, om de ikke har et ansvar for, at de hoteller, som de samarbejder med, lever op til en vis standard. Væggelus kan især have alvorlige konsekvenser, hvis rejsende får dem med hjem i kufferten. De er meget svære at bekæmpe.

Vil løse problemet
Herefter har Hotels.com beklaget over for Henrik Schmidt for deres første svar, som de selv beskriver som 'mangelfuldt'. De vil nu sørge for at løse problemet med væggelus med hotellet, skriver Hotels.com i en mail.

- Vi er meget kede af, at kunden havde en dårlig oplevelse, og vi refunderede fuldt ud hans ophold og gav ham et gavekort. Vi har fulgt op på sagen med vores hotelpartner, og vi vil også gerne opmuntre vores kunder til at læse anmeldelser og ratings, før de bestiller et hotelværelse, skriver en talsperson for Hotels.com i en mail til Ekstra Bladet.

Disse simple hotelvaner kan blive RIGTIG dyre

Kun én anmeldelse om væggelus
På Hotels.com er der kun én anmeldelse af hotellet fra en gæst, der har oplevet væggelus, hvilket hotellet modsvarer ved at kalde gæsten en løgner. Resten af anmeldelserne er gode. På Booking.com, som også udbyder reservationer til hotellet, er der også kun gode anmeldelser af hotellet. Til gengæld er der flere gæster, som har brugt rejseforummet Tripadvisor til at fortælle om deres oplevelser med væggelus på hotellet.

Oplever du væggelus på en overnatning, skal du klage med det samme samt få en kvittering for klagen. Billeddokumentation af skadedyrene er også en fordel.

Undertøjsmodel sagsøger luksushotel for 'massakreret' krop

Vær opmærksom på væggelus på ferien

På ferien
- Kig hotelværelset, lejligheden eller huset efter, når du ankommer. Kig især i og omkring sengen, hvor de ofte boltrer sig, og hvor de tydeligste spor er. Kig efter blodpletter, mørke pletter eller små sorte skaller.

- Stil kufferter og tasker væk fra seng og sovepladser. Lad eventuelt tøj blive i kufferten.

- Lad ikke computeren stå tændt. Væggelus elsker varme og søger gerne tilflugt i en varm pc.

Efter ferien
Har du mistanke om væggelus efter endt ferie, kan man gøre følgende, så væggelusene ikke kommer indenfor:

- Lad alle dine ting blive stående udenfor, lige når du kommer hjem.

- Pak alt dit tøj i plastikposer eller sække og put dem i fryseren ved mindst -18 grader i 48 timer. Det slår eventuelle væggelus ihjel. De kan ikke overleve ved hård frost eller stærk varme.

- Kig din kuffert og taske grundigt igennem, inden du tager den med indenfor. Husk alle sprækker og små lommer.

Kilde: Vaeggelus.dk