Hovedstad har pludselig fået udsigt til Mount Everest

For første gang i mange år er det muligt at se verdens højeste bjerg fra Nepals hovedstad

Mount Everest ligger over 200 kilometer fra Nepals hovedstad, men alligevel kan man i øjeblikket se det fra byen. Foto: Colourbox
Mount Everest ligger over 200 kilometer fra Nepals hovedstad, men alligevel kan man i øjeblikket se det fra byen. Foto: Colourbox
Følg Ferie

Hvis ejendomsmæglere i Nepals hovedstad Kathmandu har det på samme måde med bjergudsigt, som deres danske kolleger har det med havudsigt, så er der i disse dage en del boligannoncer, der skal rettes til.

Hovedstadens indbyggere har nemlig for første gang i mange år fået udsigt til verdens højeste bjerg, Mount Everest. Det til trods for, at bjerget ligger over 200 kilometer fra Kathmandu. 

Fotografen Abhushan Gautam fra Nepali Times har foreviget udsigten fra Kathmandudalen på et billede, der siden er blevet delt på Twitter.

Her er Himmalayas tinder svære at overse, men det kræver dog alligevel et trænet øje at spotte Mount Everest. På nedenstående Twitter-opslag har man derfor hjulpet beskueren lidt på vej.

Det skriver BT.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Danskernes mest besøgte charterfavorit åbner igen

Luftforureningen falder
Nepali Times skriver, at en mulig årsag til udsigten kan være mindre luftforurening over hovedstaden.

Landet har som så mange andre valgt at lukke samfundet ned under coronaepidemien, og ifølge mediet har det bl.a. fået salget af benzin til at falde markant.

Nedlukningen har dog først vist sig i statistikken for luftforurening i slutningen af april, da skovbrande skabte en del forurening over Kathmandu i begyndelsen af måneden.

Kathmandu er langt fra ene om at opleve faldende luftforurening i denne tid. Tirsdag blev en ny undersøgelse offentliggjort, som ifølge BT påviste, at CO2-udledningen på verdensplan er faldet med 17 procent i forhold til sidste år.

Rejsende kan nu købe coronatest i lufthavnen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind