Hver sjette dansker kommer aldrig i strandform

Med kun få måneder til årets sommerferie begynder flere at tænke på, om badetøjet passer, men det er de færreste, der når at tabe vintersulen

Hver sjette dansker kommer aldrig til at ligne en strandløve eller -løvinde, inden sommerferien står for døren. (Foto: Kyle May/Flickr)
Hver sjette dansker kommer aldrig til at ligne en strandløve eller -løvinde, inden sommerferien står for døren. (Foto: Kyle May/Flickr)

Termometret begynder at vise forår, og med forår kommer også tanker om den forestående sommerferie. Og – gisp – kan man nu passe badetøjet, sommerkjolen og de fikse shorts fra sidste år?

Der er stor risiko for, at svaret for en dels vedkommende vil være nej.

15 pct. svarende til hver sjette dansker har nemlig ofte intentioner om at tabe sig op til årets sommerferie, men det lykkes sjældent.

Det viser en undersøgelse, som rejseselskabet Apollo har foretaget blandt 1.000 danske fra hele landet.

– Uanset om man er kvinde eller mand, så er vi danskere så sjældent i bade- og sommertøjet, at vi ofte bekymrer os mere om, hvordan vi ser ud i det, end man f.eks. gør sydpå, hvor solsæsonen er noget længere, og hvor man derfor har en del mindre pres over at vise sig i badetøjet, siger kommunikationschef hos Apollo Glenn Bisgaard

Det kniber med viljestyrken
Intentionerne fejler altså ikke noget, men det er viljestyrken, det kniber med. Hver tiende vil sandsynligvis opleve, at badebukserne strammer, når turen går til stranden.

I hvert fald indrømmer hver tiende ifølge Apollos undersøgelse, at de har taget på siden sidste sommerferie.

– Hvis man nu ikke når at tabe sig eller træne mavemusklerne helt op, så har man en god undskyldning for måske at fylde lidt aktivitet på i selve ferien. Vi hører i hvert tilfælde ofte fra vores gæster, at en ferie med lidt morgenyoga, løb eller ekstra meget svømning kan være med til at sætte skub i motivationen. Er man heldig, varer motivationen ved, og så har man måske en perfekt strandkrop til næste sommerferie, siger Glenn Bisgaard.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere