I dag starter nye bagageregler: Slut med gratis kabinekuffert

Køber du billet hos Norwegian, skal du i dag være opmærksom på nye bagageregler

Fra i dag skal kunder hos Norwegian betale, hvis de vil have en kabinekuffert med. Foto: Norwegian
Fra i dag skal kunder hos Norwegian betale, hvis de vil have en kabinekuffert med. Foto: Norwegian

Norwegian vil gerne sikre, at alle deres fly afgår til tiden. Derfor ændrer de i dag håndbagagereglerne.

- Alle rejsende kan fortsat medbringe håndbagage, uanset billettype. Hvis man kun har behov for en taske, der kan være under sædet foran, kan man vælge vores allerbilligste billettype uden yderligere omkostninger. Ønsker man at medbringe en lille kabinekuffert, som skal lægges i bagagehylden, kan man betale lidt ekstra for dette eller vælge en anden billettype, siger Cecilie Nybø Carlsen, chef for produktudvikling i Norwegian, i en pressemeddelelse.

Norwegian åbner 16 nye direkte flyruter fra Skandinavien. Syv af dem flyver fra Danmark. Foto: Norwegian Ferie Norwegian åbner syv nye flyruter fra Danmark

Ændringerne i håndbagagereglerne indebærer også, at det lille stykke håndbagage, som alle kunder kan tage med ombord, bliver større end tidligere.

Vægtbegrænsningen på indtjekket bagage øges også fra 20 til 23 kilo, og kunder med fleksibel billet kan medbringe 15 kilo håndbagage i stedet for tidligere 10 kg.

- Det er en almindelig misforståelse, at der er plads til alles kabinekufferter ombord, men de fleste af vores fly har plads til 186 passagerer og kun cirka 80 små kabinekufferter i bagagehylderne, siger Nybø Carlsen og fortsætter:

- Derfor er det vigtigt, at vi har gode regler på plads, sådan at vi undgår at bruge tid på at omorganisere håndbagage ombord og flytte håndbagage til lastrummet, hvilket kan skabe frustration og let føre til forsinkelser. At flyene afgår til tiden er noget af det vigtigste for Norwegians rejsende, og vi oplever stor opbakning til de nye bagageregler blandt vores kunder, siger Nybø Carlsen.

Billetter købt før 23. januar påvirkes ikke af ændringerne.

Vinduesviskeren stod af, da dette Ethiopien Airlines fly fløj igennem en græshoppesværm. Foto: On the Wings of Aviation Ferie Græshoppesværm tvinger fly til at vende om

Artiklen fortsætter under grafikken ...

 

Dette er inkluderet i de forskellige billettyper:

LowFare: Et lille stykke håndbagage, der kan være under sædet foran. Hvis man ønsker at medbringe ekstra håndbagage til bagagehylden, kan man tilkøbe dette eller vælge en anden billettype. Ekstra håndbagage kan bestilles indtil fire timer før afrejse. Prisen for ekstra håndbagage varierer afhængig af ruten og vil for indenrigsflyvninger og flyvninger i Skandinavien være på 50 kroner, 70 kroner for Europa, Mellemøsten og Nordafrika (short haul) og 90 kroner for interkontinentale rejser (long haul).

LowFare+: Et lille stykke håndbagage, som kan være under sædet foran og en lille kabinekuffert til bagagehylden. Vægtbegrænsningen på håndbagagen er 10 kilo. Hvis der bliver fyldt i bagagehylderne, kan man tjekke håndbagagen ind gratis i gaten. Hvis man vil være sikker på at kunne medbringe al sin håndbagage ombord, kan man tilkøbe Priority Boarding og dermed blive en af de første, der går ombord på flyet. I tillæg hertil kan man tjekke et stykke bagage ind på 23 kilo.

Flex og Premium: Et lille stykke håndbagage, der kan være under sædet foran og en lille kabinekuffert til bagagehylden. Vægtbegrænsningen på håndbagagen er 15 kilo. I tillæg hertil kan man tjekke to stykker bagage ind på 23 kilo hver.

Kilde: Norwegian

93 kommentarer
Vis kommentarer