Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

I dette land overnatter danskerne mest på ferien

Og det er slet ikke så langt væk, som man kunne tro

Det er især storbyerne, der trækker, når danske turister hvert år overnatter flest gange i dette europæiske land. Foto: Michael Probst
Det er især storbyerne, der trækker, når danske turister hvert år overnatter flest gange i dette europæiske land. Foto: Michael Probst

Danskerne rejser meget, og de rejser gerne.

Men faktisk rejser danskerne ikke særlig langt væk for at overnatte i udlandet, og de fleste udenlandske overnatninger sker i nabolandet Tyskland med cirka 27 procent, efterfulgt af Spanien med 11 procent.

Det viser tal fra Tysk Turist Information ifølge Take Off.

De fleste danskere (cirka 70 procent) kommer til Tyskland med bil, mens 11 procent kommer med fly og 10 procent med bus.

Ifølge Standby er de største årsager til, at danskerne rejser til Tyskland, at rejsemålet er nemt og bekvemt at komme til, at der er interessante besøgsmål og gode shoppingmuligheder.

Tæt på, trygt og god kvalitet
Turismeforsker Jens Friis Jensen fra Roskilde Universitet synes, det er ganske logisk, at danskerne er vilde med Tyskland.

- Der er forskellige faktorer, der har indflydelse på, hvorfor vi rejser, ud over hvad et land har at byde på i form af kultur og natur, f.eks. pris og tilgængelighed. Man kan selv køre til Tyskland eller tage tog, der er busrejser, og endelig kan man flyve. Det gør det let og hurtigt at komme frem, siger Jens Friis Jensen til Ekstra Bladet.

Og så har danskerne også genopdaget nabolandet og alt, det har at byde på, mener turismeforskeren.

- Tyskland har fået en slags renæssance. Det er tæt på, det er trygt, og de har investeret i produktudvikling og kvalitet, og der er en god relation mellem pris og kvalitet. Alt sammen noget, der betyder noget for danskerne, siger Jens Friis Jensen.

Hvis du kun skal på et roadtrip i dit liv, så skal du tage turen ned af Highway 1. Med bjergene på venstre side og Stillehavet på højre bliver det ikke meget smukkere. Foto: Stine Eskildsen Rejseunivers Tag på det ultimative roadtrip

Storbyerne hitter
Det er især de tyske storbyer, der hitter hos danskerne.

Ikke alle tal er klar for 2016 endnu, men i 2015 var de tre mest besøgte byer målt i overnatninger Hamborg, München og Frankfurt.

Og det kommer heller ikke som en overraskelse for turismeforskeren.

- Storbyturisme er meget populært, og når så byer som for eksempel Barcelona næsten bliver lidt overrendte, så søger danskerne efter nye storbyer. Man kan køre selv, og der er gode togforbindelser til Hamborg, som bliver et hurtigt citybreak, der emmer af kultur og gode indkøbsmuligheder og ikke er for langt væk, siger Jens Friis Jensen.

Du skal have pengepungen i orden, hvis du skal handle på den kunstige ø ’The Pearl Qatar’. Men det er jo gratis at kigge på de store både. Foto: Stine Bolther Rejseunivers Den oversete perle i ørkenstaten

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen