Annonce:
Annonce:

I disse lande er det bedst at blive gammel

Her kan du se listen over, hvilke lande det er bedst at rejse til for at nyde alderdommen

Age Internationals liste over lande hvor det er bedst at være, og blive gammel, er netop offentliggjort. (Foto: Flickr/Ivan Mlinaric)
Age Internationals liste over lande hvor det er bedst at være, og blive gammel, er netop offentliggjort. (Foto: Flickr/Ivan Mlinaric)
Annonce:
Følg Ferie

Det er ikke det samme at blive gammel i Tyrkiet som i Norge. Det vidste vi nok godt, men nu har eksperter fra Age International  slået de endelige forskelle fast i deres Global AgeWatch Index, som lister verdens lande ud fra livskvalitet og sundhed.

Det her bliver dit bedste vækkeur nogensinde

Helt præcist er 96 lande inddraget i undersøgelsen, hvor alle er blevet bedømt ud fra kriterierne: Sundhed, uddannelse, jobmuligheder, økonomisk sikkerhed og sociale forbindelser. Ud fra disse kriterier ender Afghanistan nederst på listen, mens Schweiz tager førstepladsen. Danmark er nummer 11.

Annonce:

Vore nabolande klarer sig godt
Det kan altså godt være, at du skal booke en 'one way ticket' til Schweiz, Canada, USA, Japan eller Island, der alle ligger før Danmark på listen. Eller du kan nøjes med af pakke bilen og flytte til de af vores nabolande, Norge eller Sverige, der ligger henholdsvis nummer to og tre og dermed slår Danmark med flere pladser.

Sådan undgår du sygdom på flyveturen

Til gengæld skal du nok overveje det nøje, før du rejser til lande som Grækenland, Tyrkiet, Venzuela eller en lang række af de afrikanske lande. Det er nemlig dem, der optager pladserne nederst på listen.

Schweiz overhaler Norge
Landene med topplacering scorer generelt højere i alle kategorier, sammenlignet med landene, der er placeret nederst på listen, men især ting som pension, tilgængelig sundhedspleje og livslang læring gør forskellene mellem landene.

Det er tredje gang, at Age International udsender listen. Siden forrige liste har Schweiz hugget førstepladsen fra Norge, der nu er nummer to, mens Danmark er kravlet én plads op, fra nummer 12 til nummer 11 på listen.

Du kan se hele listen på Age International's hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: