Annonce:
Annonce:

I Ryanairs fodspor: Endnu et flyselskab bandlyser håndbagage

Større håndbagage såsom rullekufferter eller rygsække kommer nu til at koste ekstra hos endnu et lavprisflyselskab

Hos endnu et flyselskab kommer rullekufferter nu til at koste ekstra, hvis du vil have dem med som håndbagage. Foto: All Over Press
Hos endnu et flyselskab kommer rullekufferter nu til at koste ekstra, hvis du vil have dem med som håndbagage. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Ferie

Det skabte nærmest ramaskrig og overskrifter verden over, da det irske lavprisflyselskab Ryanair sidste år offentliggjorde, at det fra januar 2018 ikke længere ville være tilladt at tage en lille rullekuffert eller en rygsæk med ombord på flyet, og man nu i stedet må nøjes med blot at tage hvad, der svarer til en computertaske eller håndtaske med sig.

Med mindre man selvfølgelig betaler sig fra det...

For selvom Ryanairs forklaring dengang var, at for mange afgange blev forsinket, og der desuden ikke var plads til de store kufferter og tasker, er det stadigvæk muligt at tilkøbe prioriteret boarding, som blandt andet betyder, man gerne må have større håndbagage med om bord.

Annonce:

Kritikken er dog ikke noget, der har rystet Ryanair, som stadig tager betaling for håndbagage, og den er tydeligvis heller ikke noget, som flyselskabet Wizz Air frygter. Det ungarsk-polske lavprisflyselskab har nemlig netop offentliggjort, at de vil gå i Ryanairs fodspor og tage betaling for større håndbagage.

Det skriver The Sun.

Flyselskab siger stop: Slut med rullekufferter og rygsække på flyet

Det kommer det til at koste
Det betyder helt konkret, at rejsende med Wizz Air ikke må tage bagage, der er større end 40x30x18 centimeter med sig om bord på flyet, medmindre de tilkøber prioriteret boarding, som cirka koster mellem 42-95 kroner, hvis man køber det hjemmefra og cirka 185 kroner, hvis man køber det i lufthavnen.

Ifølge Wizz Air skyldes beslutningen om at forbyde visse former for håndbagage pladsmangel og er samtidig et forsøg på at forbedre boardingen.

- Målet er at minimere forsinkelse skyldet håndbagage samt at forbedre kundernes tilfredshed, siger en talsmand fra Wizz Air til The Independent og fortsætter:

- Vores strategi er at sikre, at vi bibeholder så billige flybilletter som muligt samtidig med, at vi udbyder forskellige rejsemuligheder for vores kunder, der tillader dem kun at skulle betale for de tjenester, de skal bruge.

Hvis man ikke vil betale for at få sin lille rullekuffert eller sin rygsæk med om bord, bliver den placeret i flyets opbevaring og kan hentes på bagagebåndet ved ankomst.

Efter omstridte bagageregler: Ryanair har sneget priserne op

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: